Ignacio Alabart: “Un Palau ple és un jugador més”

Ignacio Alabart: “Un Palau ple és un jugador més”

El jove mig valora el grup que ha convertit el Barça Lassa en un equip quasi invencible

Joventut i veterania han trobat els seus camins al Barça Lassa d’Edu Castro. Un equip que vol afegir més capítols d’èxit a les seves pàgines després de completar un 2018 ple de confeti. Una de les peces joves d’aquesta plantilla, incansable a l’hora d’aixecar títols, exterioritza l’ambició personal i coral d’un equip que se sent més poderós amb l’efecte Palau. Ignacio Alabart desgrana el Barça Lassa.

Alabart descriu cada peça del conjunt

 

Després de guanyar sis dels set títols possibles del 2018 són l'equip que cal batre. Augmenta la pressió? 
No. Sí que noto il·lusió per repetir l'aconseguit l'any passat; va ser increïble. Crec que estem en el bon camí per repetir la impressionat temporada passada.

Tenen la sensació de ser un equip invencible?
No. Perquè al llarg de la temporada pot haver-hi alguna ensopegada, com va succeir contra el Lleida. Ara bé, si estem al 100% i som conscients de fer les coses com sabem, és molt difícil que perdem un partit.

Creu que són una generació irrepetible?
Veient la temporada passada podria dir-se que sí. El cert és que la plantilla està formada per jugadors de diferents generacions i és un fet que dona molta riquesa al vestidor. El millor d'aquest equip és que hi ha una combinació de jugadors veterans i joves. I tots mostrem il·lusió per entrenar-nos, millorar i continuar guanyant. Agraeixo estar en aquest grup, que des del primer dia m'ha acollit com un més.

Així doncs, podríem afirmar que els jugadors més veterans de la plantilla han cuidat i han aconsellat bé els joves?
En cada entrenament, en cada partit ens donen la seva visió d'allò que podem millorar; és d'agrair. Des de petit els he tingut com a referents; he crescut veient-los jugar. Per tant, poder compartir vestidor amb ells és una cosa que he d'aprofitar. De fet, ho estic aprofitant.

Un jove veterà. Amb solament 22 anys ha guanyat totes les competicions disputades amb el Barça i la selecció. Encara li queda ambició per continuar augmentant el seu palmarès?
L'ambició no es perd. Encara menys en un club de l'exigència del Barça, ja que t'obliga a lluitar per tots els títols. Tant de bo cada temporada pogués repetir el viscut el curs passat.

I si els trofeus arriben amb gols seus, millor. Aquest curs n’ha marcat més que l’anterior: 22 vs. 18. El motiu és la seva adaptació completa a l’equip?
Tant els companys com el cos tècnic m’ajuden a tenir la confiança que es reflecteix en els gols. Però l’important és ajudar l’equip de qualsevol manera. 

Per poder repetir l'èxit de la campanya anterior, aquest mes de gener tenen dos partits transcendentals al Palau contra Oliveirense i Liceo. Com els afronten? 
Amb l'ambició de tirar-los endavant. Sabíem que el mes de gener seria exigent perquè definirà moltes opcions a l'OK Lliga i la primera plaça de grup de la Lliga Europea. 

Esperen comptar amb l'efecte Palau?
El suport del públic sempre és fonamental. L'alè de l'afició sempre es nota, sobretot en els partits que se'ns posen costa amunt. Perquè un Palau Blaugrana ple, amb l'afició bolcada, és un jugador més. I és que si al Palau ple li sumem un equip com el nostre, un grup al qual li surten les coses bé, crec que som pràcticament invencibles. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut