Primer lliurament d'insígnies d'or als socis del 1969

Primer lliurament d'insígnies d'or als socis del 1969

El president Josep Maria Bartomeu i el vicepresident Jordi Cardoner i Casaus lliuren els guardons als socis que compleixen 50 anys de vinculació al Club

Josep Maria Bartomeu ha presidit el primer acte de lliurament d’insígnies d’or als socis que es van vincular al Club l’any 1969, el qual s’ha celebrat aquest dilluns 14 de gener a l’Auditori 1899 del Camp Nou. Aquest primer lliurament ha reunit un total de 85 socis dels 538 que seran convocats en els diferents actes que tindran lloc aquest any.  

Acompanyat del vicepresident primer, Jordi Cardoner i Casaus, el president del FC Barcelona ha entregat personalment la insígnia d’or a tots els socis guardonats, que han assistit a l'acte acompanyats pels seus familiars.

Josep Maria Bartomeu s’ha dirigit als socis per reconèixer el seu compromís amb el Barça durant tots aquests anys, i ha agraït la seva fidelitat: “Amb aquest acte celebrem els vostres 50 anys de vinculació al Barça, i us volem donar les gràcies, perquè en aquells moments difícils i en els quals ser del Barça no estava gaire ben vist pel règim que manava, vosaltres, o aquells que us van fer socis, vau ajudar a superar les dificultats i a fer créixer el Club fins que es va convertir en un dels millors del món en tots els aspectes”.

Lany 1969, quan es van treure el carnet els socis homenatjats, es va arribar a la final de la Recopa europea, però es va perdre per 3-2 davant l’Slovan de Bratislava, precisament a Basilea, en el mateix estadi que deu anys després s’aconseguiria per primera vegada aquesta Recopa en guanyar la mítica final davant el Fortuna de Dusseldorf.

Però en aquell 1969 no va ser possible guanyar la Recopa i es va tancar una temporada 1968-69 sense títols, amb una tercera posició en una lliga guanyada pel Reial Madrid, amb el Las Palmas a la segona posició i el Sabadell com a quart classificat.

Noms propis a destacar de fa 50 anys són els d’Agustí Montal i Costa, que va arribar a la presidència del Club després de la dimissió de Narcís de Carreras i d’unes eleccions pel sistema de compromissaris; Ferran Olivella, que es va retirar després de tretze anys com a jugador del primer equip, o el de Miguel Ángel Bustillo, que va caure greument lesionat al Bernabéu per una entrada de Pedro de Felipe, en el seu primer partit de Lliga amb la samarreta del Barça, després d’haver marcat dos gols en els primers moments d’un partit que va acabar 3-3. No va poder reaparèixer fins a vuit mesos després, però ja no tornaria a estar al nivell d’abans de la lesió.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut