Olimpia Milan – Barça Lassa: A velocitat de creuer (85-90)

Els de Pesic sumen la quarta victòria seguida en l’Eurolliga gràcies a una esplèndida segona meitat

El Barça Lassa ha sumat el seu quart triomf consecutiu a la màxima competició del bàsquet continental, el setè entre Lliga i Eurolliga. I ho ha fet després de superar el conjunt de Simone Pianigiani en un gran partit de bàsquet al Mediolanum Fòrum de Milà en la jornada 17 de la fase regular de l’Eurolliga (85-90).

Amb una gran actuació dHeurtel (21 punts, 27 de valoració) i Hanga (15 punts , 20 de valoració), els de Pesic s’han endut una victòria cabdal que els col·loca amb deu triomfs i set derrotes i que consolida la sisena plaça de la competició.

Igualtat a la primera meitat

El duel ha estat marcat per les poques diferències al marcador durant els dos primers períodes. Al primer quart cap dels dos conjunts ha estat capaç d’obrir una escletxa al marcador, amb un joc marcat per la intensitat i les faltes xiulades per la tripleta arbitral.

Uns col·legiats que han castigat durament la defensa blaugrana. I és que les múltiples personals assenyalades als jugadors del Barça Lassa han minat la rotació de Pesic. Tot i això, l’aportació coral de l’equip, especialment de Séraphin i Heurtel, ha estat clau a la primera meitat per mantenir el duel igualat al descans (37-36).

Heurtel agafa les regnes del partit

Després del descans el Barça Lassa s’ha fet amo del partit després d’aconseguir el primer avantatge important (39-46, min 24). I als grans minuts del ‘13’ culer i a la intensitat defensiva de tot l’equip s’ha sumat l’encert de Pau Ribas al tercer període, amb dos triples consecutius i un de Singleton que han augmentat les diferències (45-54, min 27). L’equip ha assolit el ritme ideal i ha acabat el quart amb 29 punts anotats (57-65, min 30).

Hanga trenca el duel

I al darrer quart el ‘8’ ha estat el jugador clau. Tres grans defenses de l’aler hongarès han permès a l’equip sumar cistelles fàcils en un moment clau, a les quals s’ha sumat un triple d’Heurtel que ha semblat tancar el duel (68-80).

Reacció final italiana insuficient

Però el conjunt local no s’ha rendit i Mike James i Vladímir Micov han assumit la missió de remuntar. A base de tirs exteriors, el base nord-americà i l’exterior serbi han apropat l’Olimpia Milano a tres a menys de quinze segons per al final (83-86). Tot i això, als darrers segons els de Pesic han mantingut les distàncies per sumar una victòria molt important. Amb aquest triomf el Barça Lassa suma dues victòries més que l’equip italià, al qual ha guanyat els dos enfrontaments de temporada regular.

La fitxa del partit

Milà, 85
Barça, 90

AX Milano (16 + 21 + 20 + 28): Mike James (20), Micov (20), Gudaitis (16), Cinciarini (2), Brooks (11) –cinc inicial–, Della Valle (3), Bertans (-), Kuzminskas (8), Jerrells (5), Omic (-).

Barça Lassa (17 + 19 + 29 + 25): Pangos (6), Ribas (11), Hanga (15), Singleton (3), Tomic (8) –cinc inicial–, Séraphin (16), Blazic (-), Heurtel (21), Oriola (2), Kuric (5), Claver (3).

Parcials: 16-17, 37-36, 57-65, 85-90

Àrbitres: Matej Boltauzer, Milivoje Jovcic, Joseph Bissang. Ante Tomic ha estat eliminat per faltes personals.