Els culers il·lustres que ens han deixat durant el 2018

Els culers il·lustres que ens han deixat durant el 2018

Josep Lluís Núñez, Quini o Zaldúa són algunes de les personalitats culers que han traspassat el 2018

Aquest any ens han deixat alguns barcelonistes de renom. Pioners, destacats jugadors o exdirectius, durant l’any 2018 hem hagut de lamentar algunes pèrdues a la parròquia culer.

L’11 de gener passat ens va deixar Imma Cabecerán, pionera del futbol femení del FC Barcelona. Va ser la impulsora de la creació d’un equip femení en l’òrbita del Club l’any 1970, un conjunt que, entrenat per Antoni Ramallets, va disputar el seu primer partit el dia de Nadal d’aquell mateix any.

La mort d’un mite culer

El 27 de febrer ens va deixar Enrique Castro ‘Quini. El davanter asturià, llegenda del FC Barcelona i molt estimat per la parròquia culer, va traspassar amb 68 anys a causa d’un infart. 'Quini' va anotar 181 gols al Barça i va aixecar cinc trofeus.

Durant els prolegòmens del duel contra l’Atlètic de Madrid del mes de febrer passat, el barcelonisme va retre un sentit tribut a un mite culer, amb un emotiu minut de silenci, un tifo en el seu honor i l’emissió d’un vídeo al videomarcador de l’Estadi amb el seus millors moments.

El Camp Nou recorda Quini

 

A més, l’1 de març passat la secció de bàsquet va perdre Joan Canals, i el dia 13 del mateix mes, Antonio Pals, exfutbolista del primer equip, també ens va deixar.

El capità de la final de les ampolles

El FC Barcelona es va haver d’acomiadar també, el 30 de juny, d’un dels futbolistes més simbòlics de la història blaugrana. José Antonio Zaldúa va morir als 76 anys a causa d’una malaltia. Navarrès de naixement, va arribar el 1961 al FC Barcelona, on hi va estar fins al 1970. Durant les nou temporades que va vestir de blaugrana, el davanter va disputar un total de 215 partits oficials, va anotar 104 gols i va ser un dels jugadors més importants de la dècada dels 60 a Can Barça. Al Club va aconseguir una Copa de Fires i tres Copes.

I el 15 d’agost, l’hoquei patins culer es va tenyir de dol amb la mort de Jordi Villacorta, exjugador i exdirigent blaugrana. Villacorta va ser jugador del Barça entre el 1967 i el 1983 i després, entre el 1989 i el 2001, va ser el president de la secció. Mesos després, el 2 d’octubre, ens va deixar l’exfutbolista del primer equip Vicenç Martínez, el debutant més jove a la història del Club a la Lliga.

L'adeu a Núñez

I ja al desembre, l’expresident Josep Lluís Núñez va traspassar als 87 anys. El Club va retre homenatge al president més longeu de la història del Club amb un espai memorial per a un president que va ostentar el càrrec durant 22 anys, des del 1978 fins a l’any 2000. Un mandat que va marcar molt decisivament la història del Club i que es va saldar amb un palmarès esportiu extraordinari, amb 175 títols guanyats per totes les seccions professionals (30 de futbol, 36 de bàsquet, 65 d’handbol i 44 d’hoquei patins).

 

Finalment, el 18 de desembre passat ens va deixar l’exdirectiu Andreu Valldeperas a l’edat de 93 anys. Valldeperas va ser membre de la Junta Directiva durant el mandat del president Narcís de Carreras (1968-69) i era el soci-senador número 284. A més, destacava pel seu inqüestionable barcelonisme, que demostrava acompanyant l’equip en cada desplaçament durant la seva etapa a la directiva blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut