Els Esports Amateurs afronten un 2019 ple de reptes

Els Esports Amateurs afronten un 2019 ple de reptes

Després d’un 2018 esplèndid esportivament parlant, els diferents Esports Amateurs afronten un nou any amb objectius molt ambiciós

Balanç molt positiu dels diferents Esports Amateurs aquest 2018. En una primera part de la temporada per emmarcar en la majoria de les disciplines, el 2019 presenta diversos reptes per als primers equips dels nou esports que conformen aquesta part del Club.

La competició del KO obrirà el 2019

El primer repte per a 4 dels Esports Amateurs serà la Copa del Rei o de la Reina. Concretament, són quatre els equips que competiran en aquesta competició el 2019. Rugby, atletisme i hockey gel participaran en la Copa del Rei, i voleibol femení, a la de la Reina.
 
El cas del rugby i del voleibol femení són dos exemples de treball i constància que, després d’una gran primera volta a la Lliga, han aconseguit ser a les semifinals de la competició del KO. En el cas de l’esport de l’oval, el conjunt dirigit per Sergi Guerrero va haver d’imposar-se en un grup format pel VRAC Quesos Entrepinares i el Cisneros. Els blaugranes, que van guanyar a Valladolid i van empatar a casa davant els madrilenys, jugaran les semifinals a partit únic al camp de l’Hernani CRE.
 
Pel que fa al voleibol femení, l’equip sota les ordres d’Hugo Gottuzo va certificar en l’última jornada l’accés directe a les semifinals de la Copa de la Reina en finalitzar la primera volta de la Lliga en segona posició. Serà la tercera aparició del voleibol femení blaugrana en aquesta competició, que recollirà el testimoni de l’equip masculí, que la passada temporada es va classificar per a la Copa.

El CVB Barça s'ha classificat per a les semifinals de la Copa de la Reina


A principis del mes de febrer arribarà el torn de l’atletisme, que intentarà repetir el doblet històric d’ara fa dues temporades. L’any passat només l’equip masculí va poder endur-se el títol de campió, tot i que les noies –sense la seva gran estrella, Yulimar Rojas– van pujar al tercer graó del podi.
 
Per últim, al mes de març la Copa del Rei arribarà a l’hockey gel. El Barça, que ha tancat el 2018 amb cinc punts de marge sobre el Jaca (equip que marca les posicions de playoff), buscarà un títol que es resisteix des del 2015.

L'equip masculí de la secció d'atletisme que es va proclamar campió de la Copa del Rei

 

La feina encarrilada el 2018

La resta d’esports que no participaran en aquesta competició també poden parlar d’un 2019 apassionant. Ho poden fer gràcies a la feina duta a terme en aquesta primera part de la temporada, cosa que permet ser optimista de cara al que resta de competició.
 
Al febrer es reprendrà la competició d’hockey herba, la qual es va aturar pel Mundial d’aquest esport. Tant l’equip masculí com el femení afronten una segona volta amb objectius molt clars: els d’Oriol Torras busquen repetir l’èxit de la temporada passada accedint al playoff, mentre que el conjunt sota les ordres de David Salsench lluitarà per aconseguir l’ascens a la Divisió d’Honor Femenina.

Les blaugranes finalitzen la primera volta immerses en la lluita per l'ascens | FOTO: Jaume Martínez


Abans, però, a principis de gener, el bàsquet femení tancarà la primera volta. Fins ara l’equip dirigit per Isaac Fernández ha signat una gran actuació en la segona temporada del Barça a la Lliga Femenina 2. Les blaugranes tanquen el 2018 en cinquena posició (empatades amb les quartes) amb un registre de nou victòries i només tres derrotes. A falta d’una jornada per tancar la primera volta, les catalanes se situen en plena lluita per les posicions de playoff.

Anna Boleda la capitana del Barça de bàsquet Femení


Els que quasi segur seran als playoffs són els jugadors del Barça de bàsquet en cadira de rodes, equip que lidera amb fermesa el seu grup de la Segona Divisió espanyola. Els blaugranes encara no han perdut cap partit i freguen el playoff d’ascens a Primera. La temporada passada els d’Oriol Claret ja van estar a punt d’aconseguir l’ascens, però finalment s’hi van quedar a les portes.

Els blaugranes dominen amb comoditat el seu grup


Per contra, qui encara haurà de treballar és el voleibol masculí. Els blaugranes finalitzen l'any en desena posició gràcies a la victòria en l'última jornada davant el CV Melilla. Aquesta victòria permet als de David Lorente començar l'any fora de les posicions de descens després d'una primera volta complicada per a un equip molt renovat.

Els de David Lorente tanquen l'any en desena posició

 

En canvi, qui ja te la feina feta és el Barça de patinatge sobre gel, després d'una gran actuació al campionat d'Espanya. Fins a quatre patinadors blaugrana es van penjar un metall: un or (Aleix Gabara), dues plates (Arnau Joly i la parella Smart-Díaz) i un bronze (Júlia Rodríguez).

 

Aleix Gabara en el campionat d'Espanya de patinatge artístic sobre gel



 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut