De vacances amb els deures fets

De vacances amb els deures fets

El Barça Lassa ha tancat una primera part de temporada immillorable, i arriba a l’aturada de Nadal imbatut a la Lliga Asobal i líder de grup a la Champions gràcies a nou victòries consecutives

El Barça Lassa ha marxat de vacances amb la feina feta després d’un primer tram de temporada excel·lent. El conjunt de Xavi Pascual acumula ja quatre títols en el que va de curs (Supercopa de Catalunya, Supercopa d’Espanya, Super Globe i Copa Asobal), i és líder tant a la Lliga Asobal com a la Champions League. Amb nou victòries consecutives a Europa mana al grup A amb autoritat, mentre que a la competició domèstica es manté imbatut en les 15 jornades de la primera volta. Repassem les dades més destacades dels primers mesos de competició, abans de donar pas a l’aturada per la disputa del Mundial de seleccions al mes de gener.

- El Barça Lassa ha disputat fins al moment un total de 33 partits oficials, en què ha sumat 32 victòries i només una derrota.

- L’única derrota del curs es va produir en la primera jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions. En la visita a la pista del Rhein-Neckar Löwen alemany, els blaugranes van caure per un ajustat 35-34.

- Després d’aquella derrota a Mannheim, el Barça Lassa ha encadenat nou victòries consecutives, que el situen líder del grup A amb un ampli avantatge de cinc punts (més el goal-average) respecte del Vardar, segon classificat.

- Des que va arrencar la temporada oficial, els blaugranes ja han aixecat quatre títols. El primer va ser la Supercopa de Catalunya, superant el Fraikin Granollers a la final. Més tard va ser la Supercopa d’Espanya, en superar el Logroño La Rioja a la seva pista. A l’octubre, els culers es van adjudicar la Super Globe a Doha (Qatar), i fa uns dies es va tancar el primer tram de curs amb la consecució de la Copa Asobal a Lleida.

- Una de les grans fortaleses de l’equip ha estat la profunditat de plantilla. El nivell mostrat per tots els jugadors i l’absència de lesions importants ha permès a Xavi Pascual fer rotacions. A banda dels dos porters (Gonzalo Pérez de Vargas i Kevin Möller s’han alternat a la porteria), només tres jugadors han participat en els 33 partits: Thiagus Petrus, Jure Dolenec i Dika Mem.

- El màxim golejador de l’equip en aquest primer tram de temporada és Casper Mortensen. L’extrem danès ha disputat 31 partits, en què ha marcat un total de 163 gols. En va marcar 10 a la Supercopa de Catalunya, cinc a la Supercopa d’Espanya, 15 a la Super Globe, nou a la Copa Asobal, 69 a la Lliga Asobal i 55 a la Champions League.

- En les últimes setmanes, Xavi Pascual ha fet debutar amb el primer equip diversos jugadors del filial. En el partit contra el Teucro al Palau Blaugrana es van estrenar Mamadou Diocou, Àlex Pascual i Juri Knorr. A l’inici de temporada, a la Supercopa de Catalunya, també havia debutat Jannek Klein.

- Ludovic Fabregas ha estat un fixe per a Xavi Pascual tant a la defensa com a l’atac, i quasi sempre des de l’inici dels partits. El pivot francès ha participat en 32 dels partits, i només ha començat a la banqueta en tres d’ells.

- Aleix Gómez té, fins al moment, el rècord de gols marcats en un sol partit aquesta temporada, i curiosament va ser en l’única derrota de l’equip. A la pista del Rhein-Neckar Löwen, l’extrem de Sabadell va marcar 11 gols. Casper Mortensen i Aitor Ariño en van marcar 10 en altres partits.

- Amb la consecució de la Copa Asobal de Lleida, el capità Víctor Tomàs va assolir la xifra de 60 títols guanyats com a jugador del Barça. En el palmarès de la secció només té per davant seu David Barrufet, amb 71 títols.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut