El Barça supera el Lima-Horta amb sis minuts de pur bàsquet

Les d'Horta es van escapar en el marcador abans del descans, però un Barça demolidor en l'últim període va capgirar el partit i va culminar la remuntada amb una cistella a dos segons del final

Regina Aguilar (6 punts, 5 assistències i 8 de valoració) va ser l'encarregada de culminar la remuntada del Barça de bàsquet femení davant el Lima-Horta. Aguilar assenyalava banyes quan encara no havia creuat mig camp, va esperar el bloqueig de Pendande, va penetrar superant tres jugadores i va anotar per situar el 68-66 definitiu a poc més de dos segons del final. Victòria de les blaugranes, que en sumen ja 8 en les 11 jornades disputades.

Encara que sens dubte aquesta va ser una de les jugades del partit, si calgués seleccionar-ne una, una altra de les accions candidates serien els dos triples consecutius d'Anna Boleda (21 punts amb un increïble 4 de 5 en triples), els quals van tornar les taules al marcador: primer per situar l'empat a 60 i, després d'un dos més un de les de Barcelona, per situar el 63-63. O, sinó, el triple de Clàudia Baraut que tornava a ficar el Barça dins del partit.

Tot això va succeir en poc més de tres minuts, que van ser d'infart i que van convertir el pavelló Juan Carlos Navarro en una olla de pressió. Perquè el Barça es va esperar fins a l'últim quart per donar emoció a un matx que el Lima-Horta havia dominat durant 30 minuts, com explicava el tècnic barcelonista després del duel. Una reacció que ja comença a ser característica d'un equip que continua superant les expectatives i que pot posar la cirereta a un 2018 espectacular si venç en la propera jornada (dissabte, 16.00 h) el Maristes Corunya.

A 26 punts del màxim històric de LF2 i a 4 dels 300 partits

El que molt probablement no arribarà aquest 2018, tot i que encara hi ha opcions, serà el rècord de màxima anotació de Lliga Femenina 2 que la capitana del Barça està a punt de superar. La de Sant Feliu es troba a tan sols 26 punts del rècord que actualment té Érika Gómez, amb 4.372 punts. Després del partit d'ahir, Boleda se situa ja en els 4.346 punts en 296 partits.