Barça Lassa – ABANCA Ademar Lleó: Classificats per a la final! (28-21)

Els culers superen el conjunt lleonès i passen a la ronda final de la Copa ASOBAL en un partit en què Pérez de Vargas ha brillat sota pals

Els de Xavi Pascual s’han classificat per a la final de la Copa ASBOAL, la vuitena consecutiva, en vèncer l’ABANCA Ademar Lleó (28-21). En un partit molt coral dels culers, Pérez de Vargas s’ha erigit en el jugador més destacat amb una actuació sota pals d’altíssim nivell. Els blaugranes han dominat el duel amb autoritat i han aconseguit la classificació per a la final basant el seu joc en un entramat defensiu excel·lent.

El Barça Lassa ha sortit al matx amb una intensitat defensiva altíssima que ha frustrat els intents de l’equip rival de sorprendre a l’inici. A través del joc en defensa, els barcelonistes han pogut obrir forat al contraatac (7-2, min 10), amb el qual s’han mostrat letals. El gran estat de Pérez de Vargas (52,4% d’efectivitat durant els primers 30 minuts) ha permès que els jugadors barcelonins dominessin l’enfrontament amb claredat, ja que en l’atac posicional s’han mostrat poc resolutius. Després d’uns moments dels culers de molta imprecisió en les passades, el conjunt rival ha aprofitat un parcial de 0-2 per posar el 14-10 al marcador. Tot i això, els de Xavi Pascual han continuat concentrats fins al final de la primera meitat, que ha acabat amb un 15-10 favorable als blaugranes.

Mantenen l’avantatge

Els barcelonistes han sortit dels vestidors amb ganes de dissuadir qualsevol intent de l’ADEMAR de sorprendre. Un 2-0 just a l’inici ha marcat les intencions dels jugadors culers. Tot i això, l’equip entrenat per Rafael Guijosa no s’ha fet enrere i ha aprofitat les imprecisions en atac dels blaugranes per continuar dins el partit (20-15, min 45). A més, Nacho Biosca ha demostrat una gran solidesa sota pals i s’ha encarregat de frustrar els intents de l’equip barceloní de sentenciar el matx.

La diferència entre tots dos equips ha oscil·lat al voltant dels cinc gols durant gairebé tota la segona part, però als minuts finals els jugadors del Barça Lassa han obert forat amb un rival esgotat per l’esforç. Amb aquest resultat el Barça Lassa arriba a la seva vintena final de la Copa ASOBAL, que es disputarà demà a les 19.00 contra el Bidasoa Irun.

Barça Lassa, 28
ABANCA Ademar Lleó, 21

Barça Lassa: Pérez de Vargas (-), Víctor Tomás (4), Entrerríos (2), Ariño (5), N’Guessan (1), Dolenec (2), Ludovic Fabregas (3) –set inicial- Mortensen (-), Sorhaindo (1), Syprzak (1), Thiagus Petrus (-), Dika Mem (2), Duarte (5), Pálmarsson (2).
ABANCA Ademar Lleó: Ignacio Biosca (-), Sebastian Simonet (1), Federico Matías (-), Jaime Fernández (-), Gonzalo Pérez (-), Ivan Mosic (-), Zivan Pesic (5) –set inicial- Mario López (1), Juan García (3), Gonzalo Matías (-), Rodrigo Pérez (-), Javier González (-), Patrik Ligetvári (4), David Fernández (2), Dino Slavic (-), Acacio Marques (1).
Parcials: 3-1, 7-2, 9-5, 12-6, 14-8, 15-10 (Descans) 17-12, 18-13, 20-15, 24-18, 25-20, 28-21 (Final).
Àrbitres: Oscar Raluy López i Angel Sabroso Ramírez.