Edu Castro: “És una il·lusió immensa poder jugar en un dels temples de l’hoquei mundial”

Edu Castro: “És una il·lusió immensa poder jugar en un dels temples de l’hoquei mundial”

El tècnic del Barça Lassa d’hoquei patins ha comparegut en roda de premsa abans de viatjar a San Juan, el bressol de l’hoquei argentí, on es disputarà la Copa Intercontinental

El FC Barcelona Lassa ja compta els dies per iniciar la Copa Intercontinental, un títol que serà l’últim que es pot guanyar en un 2018 molt exitós. L’equip ja es preparada, doncs, per a l’aventura, que comença aquest mateix dilluns amb el viatge cap a San Juan, el bressol de l’hoquei patins a l’Argentina. El proper divendres, contra el Concepción de San Juan en el mític Estadio Aldo Cantoni, el Barça buscarà un lloc per a la gran final.

“És una il·lusió immensa poder jugar en un dels temples de l’hoquei mundial, en una pista tan emblemàtica. Volem tancar el recorregut que va començar amb la Lliga Europea de la millor manera possible”, ha reconegut l’entrenador, un Edu Castro entusiasmat amb l’aventura que es presenta: “Intentarem guanyar aquest títol, però no serà fàcil. Com en els llibres, l’important és que passin bé les pàgines. I la primera pàgina és la semifinal”.

El rival de divendres serà el Concepción de San Juan, “un equip punter i reforçat, que compta amb Carlos López i David Páez, que van ser jugadors importants en el nostre club”. Però és que a més el Barça comptarà amb un altre factor en contra: el viatge llarg i la intensa calor. Malgrat tot, Edu Castro confia que l’equip sabrà afrontar-ho: “Hem intentat fer un pla de viatge per poder aclimatar-nos el més aviat possible a les condicions ambientals que ens trobarem. És una complicació més, però viatgem amb temps per adaptar-nos”.

Però el tècnic no ha estat l’únic que ha parlat sobre la competició. També ho han fet Pablo Álvarez, que torna a casa seva, la seva ciutat natal, Sergio Fernández, que sap el que significa jugar a l’Aldo Cantoni perquè va disputar un Mundial, i Joao Rodríguez, que espera tornar a guanyar el títol que la passada temporada ja va aconseguir contra el Benfica.

PABLO ÁLVAREZ

“Tinc moltes ganes d’arribar a la meva província. És una alegria enorme i serà molt especial per a mi, amb moltes emocions. Podré veure la meva família i hi haurà moltes emocions juntes”.

“A San Juan l’hoquei es viu d’una manera increïble. No hi ha un altre esport per davant. Potser no es viu amb tanta intensitat com el futbol, normalment, però en aquest cas sí que ho serà. Esperem un Aldo Cantoni ple de gent. Quan era jove, al 2003, vaig tenir l’oportunitat de jugar allà contra el Barça i ja va ser molt especial. Ara vull tornar a Barcelona amb el títol”.

SERGIO FERNÁNDEZ

“Ens parlen d’uns 40 graus per la setmana vinent. Físicament estem bé i l’equip tècnic ho està tenint tot en compte. Viatgem amb les màximes expectatives”.

“El Concepción és un equip amb molta qualitat individual. Pràcticament tots han jugat a la selecció argentina o a Europa. A part, jugaran a casa, amb la seva afició, i estan més aclimatats a la calor”.

“Mai havia vist un pavelló tan gran i tan ple per veure un espectacle com l’hoquei. Ja en tinc ganes de tornar-hi, perquè l’espero igual. Allà l’afició pressiona i segurament, passi qui passi, omplirà la pista”.

JOAO RODRIGUES

“Estem preparats per a totes aquestes situacions. Però la il·lusió de guanyar ho supera tot. És una competició maca i viurem un ambient increïble, en una pista tan emblemàtica que il·lusiona i motiva. Però no només volem viure l’experiència, volem guanyar-la”

“La clau serà sortir amb humilitat, sense pensar més enllà que el proper partit. Si aconseguim arribar a la final serà dur i difícil, però el primer pas és el viatge i després el Concepción”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut