Messi tenyeix el derbi de rosa (0-4)

Dos espectaculars gols de falta de l'astre argentí, juntament amb les dianes de Dembélé i Suárez, donen els tres punts a un Barça més líder

Espectacular triomf del FC Barcelona a l'RCD Stadium. Els culers, amb una meravellosa primera part i un Leo Messi estel·lar, s'emporten el derbi davant l'Espanyol (0-4) i sumen tres punts més per situar-se de nou líders en solitari de la Lliga. L'astre argentí, amb dos gols de falta que el tornen a col·locar Pitxitxi i una assistència, ha liderat la gran golejada culer.

Una genialitat de Messi obre el marcador

Els culers han sortit sobre la gespa pletòrics, dominant la possessió de la pilota i arribant amb força perill a la porteria de Diego López. Però no ha estat fins als 17 minuts de joc quan, Leo Messi, amb un llançament excepcional de falta, ha obert el marcador. L'argentí s'ha tret de la màniga una genialitat per anotar amb un xut ajustat per tota l'escaire, impossible per al porter local (0-1). El domini barcelonista era absolut, i nou minuts després, arribaria el segon. Gran passada filtrada de Messi per Dembélé, i el francès, després d'un gran retall dins l'àrea, ha anotat per l'escaire amb un xut creuat (0-2, minut 26).

Els de Valverde dominaven tant a la gespa com al marcador, i les ocasions han seguit arribant. Luis Suárez ha estavellat una pilota al pal després d'una gran pilota aèria de Messi (min. 35), i només tres minuts després, l'argentí es trobava també amb el pal després d'una rematada de cap (minut 37), precedida d'un cop de cap de Rakitic que ha refusat Diego López. Però la insistència culer ha acabat obtenint el seu premi just abans del descans: Bona passada a l'espai de Dembélé per Suárez i l'uruguaià, gairebé sense angle, defineix per sota les cames del porter per tancar una primera part d'ensomni (0-3, minut 45).

El Barça no afluixa

El segon temps ha seguit amb la mateixa tònica que el primer, amb els de Valverde dominant de cap a cap el partit i amb clares arribades a la porteria de Diego López. Però ha estat de nou Messi -i de nou amb un llançament de falta marca de la casa- qui ha perforat la xarxa visitant per situar el 0-4 (minut 64). L'Espanyol ha intentat reaccionar i ha aconseguit marcar mitjançant un cop de cap de Duarte, però el VAR ha anul·lat el gol per fora de joc.

Durant la segona part, Valverde ha donat entrada a Coutinho, Munir i Denis Suárez, i els blaugrana han seguit atacant i controlant el partit, sense donar cap mena d'opció als blanc-i-blaus. Finalment, triomf contundent (0-4) d'un Barça pletòric que conquereix l'RCD Stadium i se situa més líder.