Valverde i Open Arms, protagonistes del 14è Projecte Solidari

Valverde i Open Arms, protagonistes del 14è Projecte Solidari

El president Josep Maria Bartomeu rep a la Llotja els impulsors dels ‘Relats Solidaris de l’Esport’, enguany apadrinats pel tècnic i que tenen com a beneficiària l’ONG d’Òscar Camps

El Projecte Solidari del periodisme esportiu ha complert 14 edicions i, com és tradició, ha estat present al Camp Nou, coincidint amb el partit de Lliga contra el Vila-real. Aquest projecte tan consolidat, que compta amb la col·laboració del Club i de la Fundació Barça, està apadrinat en aquesta edició per Ernesto Valverde, entrenador del primer equip blaugrana, i té com a entitat beneficiària Proactiva Open Arms, dedicada al salvament de persones que naufraguen al mar Mediterrani.

El president Josep Maria Bartomeu ha rebut a la Llotja President Suñol el fundador de l’ONG, Òscar Camps, que li ha fet entrega d’un exemplar personalitzat del llibre Relats Solidaris de l’Esport, i els impulsors d’aquesta iniciativa que es concreta amb la publicació d’un llibre de relats escrits per un grup de més de 50 periodistes catalans que cada any dona la recaptació obtinguda en la seva venda a una entitat social.

A banda d’aquest acte institucional, abans del partit els jugadors del primer equip i el padrí d’enguany, Ernesto Valverde, s’han fet una fotografia amb un grup beneficiaris de Proactiva Open Arms, i també s’ha projectat un vídeo als marcadors de l’Estadi sobre aquesta 14a edició del projecte solidari dels periodistes esportius. Al llarg de la seva història, aquesta iniciativa ha comptat amb la col·laboració de Samuel Eto’o, Carles Puyol i Iván de la Penya, Frank Rijkaard, Leo Messi, Xavi Hernández, Pep Guardiola, Andrés Iniesta, David Villa, Éric Abidal, Gerard Piqué, Javier Mascherano, Luis Suárez, Marc Márquez i, enguany, amb Ernesto Valverde.

En aquesta ocasió es dona la circumstància que l’entitat beneficiària del 14è Projecte Solidari de l’Esport és Proactiva Open Arms. Es tracta d’una entitat lligada a la Fundació Barça a través d’un acord de col·laboració que va comportar la realització d’una acció de sensibilització adreçada a nens i joves sobre la problemàtica dels refugiats mitjançant unes sessions realitzades a bord del vaixell Astral en diferents ports de la costa catalana i a Palma de Mallorca.

Sobre Proactiva Open Arms

És una organització no governamental i sense ànim de lucre el principal objectiu de la qual és evitar morts i defensar els drets humans al mar. Els seus inicis es remunten al setembre del 2015, quan Òscar Camps, professional en l’àmbit del salvament, va posar en marxa una iniciativa personal que es convertiria poc després en l’origen d’aquesta organització.

L’entitat té des de l’inici un equip permanent a l’Egeu, així com a la Mediterrània central, on opera des del juny del 2016, poc temps després que se signés l’acord entre la Unió Europea i Turquia amb la consegüent reactivació de la ruta des de les costes de Líbia.

Proactiva Open Arms fins a l’actualitat ha salvat més de 50.000 vides en les missions que tenia  actives al mar Mediterrani i a l’Egeu. Més de 220 voluntaris han format part de l’equip que ho fa possible.

Dia Mundial contra la Sida, a la Llotja

La Llotja President Suñol també ha donat protagonisme al Dia Mundial contra la Sida, i els convidats han tingut a la seva disposició el llaç vermell distintiu per a aquesta iniciativa. El president Josep Maria Bartomeu ha rebut el Dr. Bonaventura Clotet, president de la Fundació Lluita contra la Sida, i els doctors Julià Blanco, Oriol Mitjà i Jordi Ara.

Altres actes institucionals d’avui a la Llotja han estat les salutacions del president Bartomeu, el vicepresident segon, Jordi Mestre, i la vicesecretària de la Junta Directiva, Maria Teixidor, a Maria Vázquez, una mare que ha elaborat el primer àlbum de cromos dels equips femenins. També les salutacions a Llorenç Gómez, jugador del Barça de futbol platja, que ha estat proclamat millor jugador del món d’aquesta especialitat, a Damián Quintero, subcampió del món de karate, i a Eduard Rousaud, campió de la Copa Nacional Puerta del Hierro.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut