Local

El Camp Nou acollirà un partit de la Super League de rugbi a 13 entre els Dragons Catalans i el Wigan el 18 de maig de 2019

El president Josep Maria Bartomeu, acompanyat dels presidents dels dos equips rivals, Bernard Guasch i Ian Lenagan, fan l’anunci a la gespa de l’escenari del partit

El FC Barcelona, conjuntament amb els Dragons Catalans de Perpinyà i el Wigan anglès, han anunciat avui que el proper 18 de maig, a les 16.00 hores, el Camp Nou acollirà el partit que enfrontarà els dos clubs en la Super League de rugbi a 13. L’anunci s’ha oficialitzat avui en un acte celebrat al Camp Nou amb la presència dels presidents dels tres clubs implicats, Josep Maria Bartomeu, com a amfitrió, Bernard Guasch, màxim dirigent dels Dragons Catalans, i Ian Lenagan, president del Wigan, els quals han pogut gaudir d’una visita pel Museu del FC Barcelona per conèixer la història del Barça i veure de primera mà el Camp Nou.

L’acte d’avui s’ha celebrat sobre la gespa del mateix Camp Nou, escenari del partit, amb la presència dels tres presidents, el membre de la comissió de rugbi blaugrana, Santi Torres; i també representació de les institucions catalanes, amb Toni Reig, director del Consell Català de l’Esport, i Marta Carranza, comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

Els Dragons Catalans, que incorporen la senyera al seu escut i que van adoptar com a himne ‘Els Segadors’ quan es van fundar l’any 2000, van assolir a l’estiu passat el triomf més important de la seva història en guanyar la Challenge Cup i convertir-se en el primer club francès que conquereix aquest trofeu en els seus 122 anys d’història. Els Dragons van aconseguir aquesta copa després de derrotar els vuit vegades campions de la Challenge Cup, els Warrington Wolves (20-14), a Wembley. Una catedral futbolística que sempre guarda bons records per al FC Barcelona, ja que hi ha aixecat dues Champions (1992, a l’antic Wembley, i 2011, al nou Wembley).

Per tant, el partit del Camp Nou del proper 18 de maig significarà l’enfrontament entre el guanyador de la Challenge Cup i l’actual guanyador de la Super League, el Wigan, un dels clubs més grans d’Europa de rugbi a 13.

 

Homenatjats a l’Estadi

Les relacions entre els Dragons Catalans i el Barça són excel·lents, com demostra l’homenatge que el club blaugrana els va tributar amb motiu del seu triomf a la Challenge Cup en el partit disputat al Camp Nou entre el Barça i el Girona el 23 de setembre passat. Els campions de l’equip de rugbi de Perpinyà van trepitjar la gespa en el descans i van rebre l’ovació dels socis i aficionats blaugrana per la seva gesta. El president Josep Maria Bartomeu també va rebre al president Bernard Guasch, i el capità, Rèmy Casty, a la Llotja President Suñol.

Declaracions del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu:

“És una gran satisfacció per al Barça poder acollir aquest partit de la Super League de rugbi a 13, que a més enfronta els dos guanyadors de les competicions més importants d’aquesta modalitat. Serà un gran partit entre dos grans equips, i els aficionats, de ben segur, viuran una gran festa a les graderies del Camp Nou. Animo els seguidors dels Dragons a convertir el nostre estadi en casa seva i els seguidors del Wigan i del Barça a compartir també l’experiència de viure aquest partit de rugbi al Camp Nou. Fa dues temporades, el nostre estadi va acollir la final del Top 14 francès entre el Toulon i el Racing 92 i, amb més de 99.000 persones a les graderies, es va viure un ambient espectacular que esperem repetir el proper 18 de maig”.

Declaracions del president dels Dragons Catalans, Bernard Guasch:

“Estem extremadament orgullosos d’anunciar que organitzarem un partit de la Super League al Camp Nou. És un honor jugar a l’estadi del Barça i crec que encara no som conscients de l’impacte d’aquest esdeveniment pel nostre club, la competició i el nostre esport. La idea de jugar un partit en un dels estadis més grans del món és excepcional i voldria donar les gràcies al president Josep Maria Bartomeu per donar-nos aquesta oportunitat. Espero que aquest partit sigui el començament d’una gran història entre els dos clubs. Serà un dia històric per als Dragons i després d’haver guanyat la Challenge Cup a Wembley, jugarem dos partits consecutius al Camp Nou i després a Anfield... Seran uns dies extraordinaris per al nostre club i també per la Lliga Francesa de Rugbi”.

Declaracions del president del Wigan, Ian Lenagan:

“Aquest és un moment especial a la història de la Super League i els Wigan Warriors estem extremadament orgullosos d’estar fent història. Tindrem els dos campions actuals europeus de rugbi jugant en un estadi icònic com el Camp Nou i estc convençut que és una ocasió històrica per a l’esport. Els Dragons tenen una organització que comparteix la visió per fer créixer el rugbi a un nivell internacional. Estic segur que els aficionats del Wigan, que són coneguts per la seva fidelitat com van demostrar el 2014 quan van viatjar fins a Sydney per jugar el World Club Challenge amb els Sydney Roosters i el nostre recent viatge per Nova Gal·les del Sud el 2018, viatjaran de manera massiva per a aquest partit. Estem molt contents i emocionats per l’anunci d’avui”.

Més notícies aquí