Local

Barça Lassa – Reial Madrid: Victòria al Clàssic i liderat en solitari (86-69)

Els de Pesic es col·loquen líders de la Lliga després d’un gran triomf al Clàssic davant d’un Palau Blaugrana totalment entregat a l’equip

El Barça Lassa s’ha col·locat al capdavant de la Lliga Endesa després de vèncer en un partit molt intens al Reial Madrid (86-69). Gràcies a una immensa actuació defensiva del col·lectiu, i a la intensitat d’Oriola i l’encert de Kuric al darrer període, els de Pesic han aconseguit un triomf de categoria per brindar el millor homenatge possible a Juan Carlos Navarro, que ha perdut tristament al seu pare aquest cap de setmana.

Per aquest motiu, abans del duel s’ha guardat un respectuós minut de silenci. I després del salt inicial, els de Pesic han sortit molt intensos i concentrats a la pista, amb un parcial de sortida de 6-0. L’equip ha dominat el rebot en les dues cistelles durant l’inici del matx, un fet que els ha permès controlar el marcador. Tot i això, el Reial Madrid, sense Llull, ha reaccionat entre el final del primer quart i l’inici del segon període per assolir el seu primer lideratge al matx (20-24, min 12).

L’equip blanc ha dominat els primers compassos del segon quart, i s’ha enfilat fins al 24-31 després d’un triple de Taylor, i el ‘coach’ Pesic ha aturat el joc. La reacció blaugrana ha estat immediata, i un parcial de 13-2 culer ha capgirat la situació per marxar als vestidors per davant, 39-36 en una primera meitat molt intensa al Palau.

Parcial blanc, resposta blaugrana

La igualtat s’ha mantingut a l’inici del tercer període, però un parcial de 5-12 visitant ha provocat que Carroll i Reyes avancessin el Reial Madrid a l’electrònic (44-46, min 25). Però de nou, l’efecte Pesic ha funcionat, i una esmaixada de Séraphin ha retornat el lideratge al Barça Lassa (51-48, min 27). Un avantatge que els de Pesic ja no han perdut. Tot i això, els dos equips han demostrat el seu poder ofensiu als minuts finals del tercer quart, intercanviant cistelles de dos i tres punts davant d’un públic totalment entregat al partit.

Un Palau que s'ha aixecat després d’una gran acció de Hanga i Oriola (63-57, min 30). I al darrer quart, la defensa blaugrana ha tret les urpes. L’equip ha evitat cistelles fàcils del Reial Madrid, que també ha augmentat la intensitat en aquests minuts.

Oriola lidera un parcial de 18-5 blaugrana i el Palau esclata

I dos triples consecutius del de Tàrrega i de Kuric ha ampliat la renda fins als deu punts (74-64, min 35), despertant, encara més, un Palau Blaugrana encisat pel joc de l’equip. Un públic que ha celebrat l’acció posterior del ‘18’, una esmaixada en contraatac per establir la que era, fins al moment, la màxima diferència blaugrana del duel (76-64, min 36).

Kuric assegura la victòria

I en aquest moment, l'escorta nord-americà ha assolit la responsabilitat per sentenciar el matx. Amb cinc punts consecutius, ha trencat de forma definitiva al matx, assegurant la victòria dels de Pesic (81-64, min 38). Als darrers minuts, l’equip ha gestionat l’avantatge i ha sumat una victòria cabdal per al liderat de la lliga, que ja pertany en exclusiva al Barça Lassa.