Arrenca l'Sports Technology Simposium

Arrenca l'Sports Technology Simposium

La directiva Marta Plana dona el tret de sortida a la quarta edició del congrés de tecnologia esportiva, convertit en un referent en el sector amb 800 participants inscrits

El Barça Innovation Hub ha impulsat una nova edició de l’Sports Technology Symposium que ha arrencat aquest dijous a l’Auditori 1899. Aquest simposi internacional, que està consolidat com el més important a nivell europeu en l’àmbit de la tecnologia esportiva, acollirà fins demà divendres al Camp Nou els màxims experts internacionals en aquesta matèria. La jornada inaugural ha comptat amb la participació de la directiva del FC Barcelona i responsable del Barça Innovation Hub, Marta Plana, que ha estat l’encarregada de liderar la sessió de benvinguda del congrés, que en aquesta edició compta amb més de 800 acreditats.

Les instal·lacions intel·ligents, l’analítica esportiva, el desenvolupament del jugador,  les dades i la presa de decisions i els nous models d’innovació han estat els temes tractats durant la jornada. Durant la sessió també s’ha presentat la col·laboració entre el Barça Innovation Hub i l'Organització Mundial del Turisme (OMT) ​​gràcies a la qual s’impulsarà la primera edició de  l’UNWTO Sports Tourism Startup Competition (Competició Mundial de Startups de Turisme Esportiu de l'OMT). La iniciativa està dissenyada per identificar projectes innovadors amb potencial per transformar el segment del turisme esportiu en un futur pròxim.

En el bloc d’instal·lacions intel·ligents ha participat William Mannarelli, director de l'Àrea Patrimonial del FC Barcelona, que ha explicat als assistents les claus de l’Espai Barça i ha anunciat l’acord establert entre el FC Barcelona i l’empresa noruega Catenda, amb la qual es  monitoritzarà el projecte gràcies a la tecnologia BIM, que permet conèixer de forma molt acurada l’evolució constructiva de tots els components arquitectònics. Ha acompanyat Mannarelli en aquesta taula rodona, David Bailey, director d'investigació digital a la Fórmula 1 i i Benjamin Steen, responsable d’atenció al client del Bayern de Munich, entre d’altres.

En el capítol d’analítica esportiva s’ha debatut sobre la importància de saber quines són les dades estratègiques per a cada organització. Segons han afirmat els experts, si es fa aquest procés previ de reflexió i cribatge, s’arriba més fàcilment a la informació que realment té valor, evitant la inundació que sovint pot provocar l’excés de dades. Aquesta taula ha comptat amb Luke Bornn, vicepresident d’estratègia i analítica dels Sacramento Kings i Javier Fernández, responsable ca esportiva del FC Barcelona, que han aportat la seva visió sobre aquesta temàtica.

L’Sports Technology Simposium continuarà demà divendres al matí amb l’últim torn de taules rodones que abordarà temàtiques com l’obsessió pels mòbils i els projectes d’innovació social.

DECLARACIONS DE MARTA PLANA

“Quan el Barça va crear aquest simpòsium ho va fer amb l’objectiu de convertir-lo en un fòrum internacional per debatre el rendiment i l’anàlisi de dades i experiències digitals en l’àmbit esportiu. L’Sports Technology Symposium s’ha convertit en un dels pilars importants del Barça Innovation Hub. L’esperit que mou el BIHUB és el generar, incorporar i compartir coneixement. El coneixement que hem acumulat al llarg de molts anys d’experiència en àrees com els esports col·lectius; el rendiment esportiu; l’anàlisi i la tecnologia esportiva; la salut i el benestar; el fan engagement i big data; les instal·lacions intel·ligents i l’impacte social”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut