Ernesto Valverde: “L’estil del Johan és consubstancial al joc del FC Barcelona

Ernesto Valverde: “L’estil del Johan és consubstancial al joc del FC Barcelona"

El tècnic blaugrana ha participat en el II homenatge a Johan Cruyff, on s’ha recordat la figura de l’holandès i s’ha analitzat la seva influència en el futbol actual

Ernesto Valverde ha estat un dels convidats al II homenatge a Johan Cruyffcelebrat a l’Auditori Mediapro aquest dimarts. En un acte titulat “Si tu tienes el balón…”, el preparador blaugrana, Eusebio Sacristán i ‘Rubi’, tècnics del Girona i del RCD Espanyol, han recordat la figura de l’holandès volador i han analitzat el llegat i la influència de l’exfutbolista i entrenador del FC Barcelona en el futbol actual.

El Club ha comptat amb una destacada presència a l’acte, ja que hi han estat presents el president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu, el vicepresident Primer Jordi Cardoner, el vicepresident de l'Àrea Esportiva Jordi Mestre, el director de l'Àrea de Presidència Jaume Masferrer i els directius Javier Bordas, Silvio Elías i Xavier Vilajoana. A més, també hi eren presents el Director de RRII i Esportives Guillermo Amor, l’entrenador del Barça B Francesc Xavier Garcia Pimienta i figures històriques del barcelonisme com Carles Puyol, Enric Masip o Carles Naval, que no s’han volgut perdre l'acte.

Per a Valverde, quan es parla de Cruyff es parla “d’un dels millors jugadors de la història amb una trajectòria envejable com a entrenador” i d’un tècnic que “va crear una escola que admira tothom pel que ha aconseguit i per com ho ha fet”. El de Viandar de la Vera ha rememorat l'arribada del '14' a la banqueta barcelonista, on ha assenyalat que va arribar "amb una idea nova, un canvi absolut de l'estil i de la forma de jugar". I tant ell com l'exblaugrana Eusebio han reconegut que es van començar a plantejar ser entrenadors a les seves ordres perquè "quan hi eres dins de la seva filosofia, la volies conèixer a fons".

Valverde, a més, ha assegurat que l’estil de joc de l’equip està absolutament lligat a les idees futbolístiques de Cruyff. Per a ell “aquest és l’estil de l’equip. Necessitem la pilota per guanyar i sentir-nos còmodes perquè hem escollit aquest camí”. De fet,  ha utilitzat el títol de l’acte per definir la filosofia de Cruyff: “la frase del Johan implica tenir una actitud amb la pilota, tenir la iniciativa, manar i anar a buscar al rival”.

El seu debut a Poznan, amb un dorsal molt especial

Valverde també ha recordat el seu debut amb la samarreta culer, del que el passat dia nou de novembre va fer trenta anys, que es va produir a Poznan amb el dorsal que lluïa Cruyff a l’esquena. “Vaig viatjar amb l’equip per fer pinya, però el dia abans em va donar el 14, el número màgic. Si te’l donava, és que jugaves...” ha recordat entre riures.

Un llegat que arriba al futbol actual

Per als tres tècnics, la influència de les idees de Cruyff són ben visibles en l’actualitat, especialment en la forma de defensar, i han explicat que els triomfs aconseguits per l’estil de joc defensat per l’escola de l’holandès han provocat canvis en el futbol actual. De fet, per a Valverde “el joc ha evolucionat molt i el nivell ha pujat. I els èxits d’aquesta forma de jugar han fet que la resta de lligues europees, que tenien un estil molt marcat, estiguin canviant”, ha assenyalat l’entrenador del FC Barcelona, que com tots els ponents, ha rebut una rèplica de la figura de l'entrenador de mans de Susila Cruyff, filla del geni holandès.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut