Líders entre aturada i aturada

Líders entre aturada i aturada

El FC Barcelona ha estat, juntament amb l’Alabès, l’equip que més punts ha sumat en els últims quatre partits de Lliga, des de l’última aturada per seleccions

Una classificació pels vuitens de final de la Champions League, l’eliminatòria de la Copa del Rei encarrilada i el liderat a la Lliga amb una victòria excelsa al Clàssic (5-1). Aquest és el balanç aconseguit pel FC Barcelona des de l’última aturada de seleccions.

El millor equip entre les aturades

Tot i caure contra el Betis al Camp Nou, el FC Barcelona s’ha plantat en aquesta aturada per seleccions com a líder en solitari d’una de les Lligues més igualades dels últims temps. El motiu: haver estat l’equip que més punts ha sumat des de l’última aturada per seleccions al mes d’octubre, juntament amb l'Alabès. En concret, els homes d’Ernesto Valverde han sumat 9 dels 12 punts possibles des de l’última pausa de la Lliga. El FC Barcelona ha guanyat tres dels quatre compromisos lliguers disputats i només n’ha perdut un.

Victòria des de l'inici

El primer partit pel conjunt de Valverde era contra un os dur de rosegar amb la visita del Sevilla, que arribava a Barcelona com a líder de la competició. Tot i això, es van imposar als de Machín per 4 gols a 2 a l’Estadi i es van situar al capdavant de la Lliga. El partit va estar marcat per la substitució de Lionel Messi al minut 26 per una fractura al radi del braç dret que el va tenir 22 dies de baixa.

Tot i la lesió del capità, l’equip va demostrar caràcter. I és que els de Valverde havien de rebre l’Inter de Milà i el Reial Madrid al Camp Nou sense Leo Messi. Però amb gols de Rafinha i Jordi Alba, els barcelonistes van superar de manera brillant el conjunt italià a la Lliga de Campions (2-0) i van afrontar amb la moral alta el duel contra el Reial Madrid.

Un Clàssic per a la història

Amb un Camp Nou ple de gom a gom, els culers van realitzar una actuació coral que es recordarà sempre. Coutinho, Luis Suárez (3) i Vidal van signar els gols en un partit que arrodonia una nit màgica. El FC Barcelona va vèncer 5-1 a l'etern rival per afiançar-se encara més al capdamunt de la classificació.

Classificats per als vuitens de la Champions i líders a la Lliga

L’equip va seguir per feina i va aconseguir una victòria a la Lliga a Vallecas (2-3). I a l’anada dels setzens de Copa, un gol de Lenglet als instants finals va donar al Barça un triomf valuós contra la Cultural Lleonesa al Reino de León (0-1).

I al Giuseppe Meazza, els de Valverde van aconseguir un empat (1-1) que els va assegurar la classificació per als vuitens de final de la Champions League a falta de dues jornades per disputar-se. Finalment, en l’últim compromís abans de l’aturada de seleccions, l’equip no es va poder imposar al Betis al Camp Nou (3-4), en un partit que va significar el retorn de Lionel Messi, autor de dos gols al matx.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut