Hristo Stóitxkov rep l’escalf de les penyes en un gran homenatge a Salamanca

Hristo Stóitxkov rep l’escalf de les penyes en un gran homenatge a Salamanca

La jornada organitzada per la Penya Hristo i la Federació de Castella i Lleó compta amb la presència dels exjugadors Goikoetxea i Juan Carlos, i del directiu del club responsable de penyes, Pau Vilanova

Salamanca va acollir dissabte passat, 27 d'octubre, l’homenatge de les penyes barcelonistes de la Federació de Penyes de Castella i Lleó a l’exjugador Hristo Stóitxkov, en una emotiva jornada organitzada per la penya salmantina que porta el nom del futbolista, en col·laboració amb la federació de la zona.

A més de l’exjugador búlgar, també van estar presents a l’homenatge de Salamanca els seus companys del Dream Team, Andoni Goikoetxea i Juan Carlos Rodríguez, així com el directiu responsable de penyes del FC Barcelona, Pau Vilanova, i l’alma mater i organitzador de la jornada, Nicolás Pérez, president de la Federació de Penyes de Castella i Lleó i de la Penya Hristo.

Els actes de la jornada van començar a l’Ajuntament de Salamanca, on els exjugadors i tota la comitiva penyística va ser rebuda pel regidor d’Economia, Treball i Esport, Enrique Sánchez-Guijo, que va destacar en el seu parlament la tasca que efectuen tant el municipi de Salamanca com el FC Barcelona en la promoció dels valors esportius entre els més joves.

Després de sortir al balcó de l’ajuntament a la Plaza Mayor de Salamanca, la jornada va continuar a la Cámara de Comercio de Salamanca, on els representants del Barça i de les penyes van ser rebuts pel vicepresident d’aquesta entitat, Alfonso Barbero, soci del Barça i de la Penya Hristo Stoichkov.

L’auditori de la Cámara va ser l’escenari d’un divertit col·loqui en què van participar a més dels tres exjugadors blaugrana, l’agent esportiu Josep Maria Minguella, el preparador físic Paco Seirul·lo, l’empresari i seguidor barcelonista, Joan Carles Font, i el periodista radiofònic Alfredo Martínez. Més de 130 aficionats van deixar petit l’aforament per seguir les opinions i les anècdotes relacionades amb Stóitxkov o amb el Barça actual que van anar explicant els tertulians.

La festa d’homenatge va acabar en un multitudinari dinar de celebració que va comptar amb més de 350 participants i en què es va poder comptar amb representants d’un total de 45 penyes de Castella i Lleó i d’altres llocs de l’estat que van voler estar presents en aquest homenatge a Hristo Stóitxkov.      

Moments emotius

Un del detalls més emotius de l’homenatge va arribar en el moment que el periodista Alfredo Martínez va narrar un imaginari gol del Barça en el partit de l’endemà contra el Madrid que el materialitzava Hristo Stóixkov, i que va ser corejat per tots els presents amb crits de “Hristo, Hristo!”.  També va ser emotiu el record que es va tenir amb un dels fundadors de la penya barcelonista Hristo de Ledesma, que ha passat a anomenar-se PB Hristo Stoichkov, Manuel Francisco Ruano, que ens va deixar fa uns mesos. Els seus familiars i altres fundadors de la penya van rebre l’homenatge del mateix Stóitxkov i de tots els assistents.

“Hristo forma part de la història del Barça i per això havien d’estar avui aquí a Salamanca. Ha estat realment emocionant veure el sentiment que aixeca el Barça en aquest territori i  la passió que encara aixequen tant Stóitxkov com Goiko i Juan Carlos, ells són llegenda del Club i ara són a membres de l’equip de Legends del Barça”, va destacar Pau Vilanova.

Per la seva part, Hristo Stóitxkov es mostrava molt content d’aquest homenatge: “Estic molt feliç per tota la jornada, i alhora trist perquè el fundador de la penya ens va deixar fa pocs mesos. Aquest homenatge és una mostra més de tot l’afecte que ens donen els aficionats, ells també són part de la història i dels títols del Barça. La unió sempre ens fa més forts i la presència de totes aquestes penyes és una demostració d’això i del que significa el barcelonisme. Vosaltres continueu fent gran el Barça”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut