Presentat el programa formatiu nutricional als juvenils

Presentat el programa formatiu nutricional als juvenils

Les nutricionistes del Club, Maria Antonia Lizarraga i Mireia Porta, han explicat als jugadors en aquesta primera sessió la importància d’una bona hidratació per millorar el rendiment i evitar el risc de fatiga i lesions

Els juvenils del FC Barcelona han assistit avui a la presentació del programa formatiu nutricional que seguiran durant tota la temporada. Les nutricionistes del Club, la doctora Maria Antonia Lizarraga i Mireia Porta, han explicat als jugadors en aquesta primera sessió la importància d’una bona hidratació abans, durant i després de l’entrenament i dels partits per millorar el rendiment i evitar el risc de fatiga i lesions. El programa nutricional forma part del cicle formatiu dels jugadors juvenils en el que també es tracten durant la temporada altres àmbits com la preparació física, el bon ús de les xarxes socials, els tallers d’integritat o els tallers d’habilitats comunicatives.

“La nutrició forma part de l’entrenament invisible. El més important és que el futbolista prengui consciència de la importància de la nutrició en el seu dia a dia i que, al final, ell sigui capaç de responsabilitzar-se de la seva dieta i de la seva nutrició per millorar el seu rendiment”, ha explicat la doctora Maria Antonia Lizarraga, nutricionista del FC Barcelona i des de fa moltes temporades responsable de l’alimentació del primer equip blaugrana.

Mireia Porta, per la seva part, ha comentat en aquesta primera xerrada la importància d’una bona hidratació: “La hidratació la fem a diari però se li presta molt poca importància quan, de fet, és el factor que limita més a nivell de rendiment i els jugadors ho han d’interioritzar. Han d’aprendre quin tipus de begudes, aigua o esportives, són les ideals per un dia d’entrenament o per un dia de partit. A vegades coses tan senzilles com fixar-se en el color de l’orina ja és un indicador si el jugador està o no ben hidratat per afrontar un entrenament. La nostra funció es donar als jugadors petites eines i estratègies que els ajudin a portar una correcta hidratació que els permeti millorar el seu rendiment”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut