Sergi Panadero: 15 anys del debut com a blaugrana

L’osonenc va estrenar-se en un partit oficial el 24 d’octubre del 2003, en la victòria contra el Cibeles (6-3), i va veure porteria definint amb encert en un penal: "Va ser molt especial"

Són molts pocs els jugadors que poden dir-ho. Jugar 15 anys al Palau implica un compromís, una regularitat i una ambició que Sergi Panadero demostra dia rere dia. I des del primer partit. El 24 d’octubre del 2003, amb només 21 anys, el de Torelló va debutar en un partit oficial amb la samarreta del FC Barcelona. “Va ser molt especial, pels nervis del primer dia”, recorda Panadero en una entrevista amb Barça TV.

El rival va ser el Cibeles d’Oviedo i els de Carlos Figueroa van imposar-se 6-3. El ‘9’ blaugrana ja va sortir en el cinc inicial i va veure porteria als set minuts de joc, transformant una pena màxima amb encert i d’una manera peculiar, com es pot veure a les imatges pràcticament inèdites i recuperades per a l’ocasió. Llavors, en un penal, es podia avançar la bola i definir sense l’obligació actual de xutar.

Sergi Panadero: “Feia molt de temps que ho estava esperant”

Format al Sant Hipòlit de Voltregà, Panadero era un dels joves amb més talent d’una gran generació de jugadors, i amb 16 anys ja es deixava veure a les pistes de l’OK Lliga. El 1998 ja jugava al Palau, i el 2001 va iniciar el seu lligam com a blaugrana per continuar cedit al Voltregà dues temporades més.

Finalment, el 2003 va arribar el moment de fer el pas al primer equip barcelonista. I va ser un estiu ben mogut. Un cop disputat el Mundial a Portugal, va incorporar-se a l’equip per pujar a l’avió i anar a l’Argentina per disputar un torneig internacional. I de San Juan cap a Vigo per afrontar un altre torneig. Aquelles hores de convivència van facilitar l’adaptació de Panadero, que s’havia incorporat junt amb Masoliver i Cantarero a un equip ple d’estrelles: “M’ho van posar fàcil des del primer minut”.

És per això que el Barça va disputar la primera jornada oficial de l’OK Lliga el divendres 24 d’octubre, per jugar just l’endemà un nou compromís contra el Vic. “Feia molt temps que estava esperant el debut. Tenia ganes de debutar amb la samarreta blaugrana”.

Una regularitat amb només quatre noms

Després de 15 anys com a blaugrana i de 51 títols, Panadero continua fent quilòmetres entre Sant Hipòlit i Barcelona amb la mateixa il·lusió del primer dia, demostrant en cada entrenament i partit per què acumula 15 anys al Barça, fita que només han superat Jordi Villacorta (1967-1983), Beto Borregán (1994-2012) i Aitor Egurrola, que el 31 d’octubre celebrarà el 20è aniversari del seu debut. “Tot plegat et fa pensar que estàs fent bé les coses, que estàs en el bon camí”. “T’has de cuidar al màxim per allargar-ho”, conclou Panadero.