Barça Lassa – Divina Seguros Joventut: Victòria en un derbi que no decep (94-92)

En un partit d’alt voltatge, amb grans moments dels dos equips, el lideratge sobre el parquet de Kevin Pangos, que ha acabat amb 32 punts, ha permès que els de Pesic s’emportessin el triomf després d’una pròrroga al Palau.

Victòria emocionant i patida aquest diumenge del FC Barcelona al Palau Blaugrana. Pel rival, el Divina Seguros Joventut de Badalona, però també pel joc i el resultat, que no s’ha decidit fins als darrers segons de la pròrroga. Un enfrontament igualat, amb moments per a tots dos equips, però que finalment Kevin Pangos ha acabat per decidir, amb 32 punts anotats i 4 assistències.

Vitals, perquè als de Pesic els ha tocat remar. Especialment després d’un inici irregular en què l’encert en el triple de la Penya (5) i el domini del rebot (11) han posat el +15 a favor dels verd-i-negres (14-29, min 11). Però si el Barça volia continuar viu havia de reaccionar ràpidament. I així ho ha fet, després del parcial en contra de 0-14, amb un 17-3 contundent i els primers símptomes de la importància de Pangos (31-32, min 16). Un marcador que ha fet créixer els blaugranes i ha precipitat la Penya, que ha vist com un 2+1 de Singleton posava el Barça per davant (38-37, min 19) abans que Claver tanqués el segon quart (40-38, (min 20).

Es necessita la pròrroga

El Barça, però, no ha pogut mantenir les sensacions. Sí que ha tingut més encert ofensiu i defensiu, amb un Divina Seguros Joventut que ha anat sempre per darrere, però els de Carles Duran no s’han despenjat. Ni amb el 55-45 que ha posat Singleton, després d’una recuperació i esmaixada (min 25), ni amb el 71-61 de l’inici del quart període (min 32) o amb un triple de Pangos (76-67, min 35). Perquè la Penya no ha abaixat els braços i un triple de Harangody als darrers instants ha forçat la pròrroga (81-81).

La balança la decanta Pangos

Si durant tot el partit l’encert de Kevin Pangos ha estat espectacular, liderant l’equip blaugrana des del parquet, la importància del canadenc a la pròrroga no ha estat menor. No només en els punts fets en aquests darrers minuts (7 punts, la majoria des del tir lliure), sinó també amb el seu joc, que ha estat vital per al 94-92 final que permet al Barça sumar la sisena victòria consecutiva en aquest inici de Lliga.