Herbalife Gran Canaria – Barça Lassa: Derrotats a l’últim sospir (87-86)

Els de Pesic han caigut a Gran Canària a l’últim segon tot i el gran partit de Kyle Kuric (24 punts)

El Barça Lassa ha patit una cruel derrota al Gran Canaria Arena (87-86) a la segona jornada de l’Eurolliga. Dos tirs lliures de Hannah a 3.6 segons del final han tombat un conjunt culer que ha tingut el triomf a les mans de Pangos. Tot i el gran partit de Kuric (24 punts) i Tomic (18 punts), el conjunt local s’ha refet als instants finals i de la mà de Chris Evans (19 punts) han doblegat als de Pesic a l’últim segon.

Els dos equips han començat el partit igualats. Però després d'un temps mort local, el Barça Lassa ha encadenat un parcial de 10-1 liderat per set punts de Kevin Pangos. El base, que va debutar a Gran Canària com a professional, s'ha mostrat molt actiu en els primers compassos i ha permès dominar el marcador (18-26) als de Pesic al final del primer quart.

Al segon període, però, el partit ha canviat. El conjunt local ha sortit molt encertat i ha sumat un parcial de 7-0 d’inici. El ‘coach’ blaugrana ha aturat el joc, però els de Salva Maldonado han capgirat el duel (35-33, min.17). Això ha reactivat al Barça Lassa que, amb Séraphin dominant les posicions interiors, ha aconseguit igualar el marcador i marxar al descans amb empat a 44.

Igualtat màxima i s’endureix el partit

L’inici de la represa ha estat marcada pel bon moviment de pilota culer per trobar tirs exteriors (53-54, min. 25), però el ritme del duel ha decaigut debut a les constants faltes i interrupcions del partit. A causa d' aquest fet, cap dels dos equips ha aconseguit marxar al marcador, entrant al quart període amb tot per decidir (64-69 min.30).

Final frenètic

Als primers minuts de l’últim quart els de Pesic han aconseguit destacar-se al marcador (68-75, min.34), però el conjunt local no ha marxat del partit, i ha respòs a cada cistella culer per mitjà d’Evans, que a poc més d’un minut pel final ha remuntat el duel (85-84) després d’un contraatac. Una tècnica a Tillie ha permès a Kuric i Singleton avançar el Barça Lassa (85-86) i el ‘6’ ha tingut la sentència a quinze segons pel final, però el seu triple l’ha escopit el ferro del Gran Canaria Arena.

I, a 3.6 segons per la botzina final, dos tirs lliures anotats per Clevin Hannah han derrotat al Barça Lassa. Pangos ha tingut el triomf en la darrera acció del partit, però el seu tir no ha entrat, certificant una derrota molt cruel pel conjunt barcelonista. Així doncs, l’equip culer haurà d’esperar al duel contra el Bayern de Munic d’aquest dijous al Palau Blaugrana (21.00 hores) per tractar d’estrenar el seu caseller de victòries a la màxima competició continental.