Montpellier HB – Barça Lassa: Triomf de prestigi i a la final (30-37)

Els homes de Xavi Pascual, que han anat de menys a més durant el partit, superen amb contundència al vigent campió d’Europa i jugaran la final de la Super Globe el proper divendres

Gran victòria del Barça Lassa davant el Montpellier HB (30-37) que permet als de Xavi Pascual accedir a la gran final de la Super Globe, duel que tindrà lloc el proper divendres (18.00 hores) davant el guanyador de la semifinal entre l’Al Sadd i el Füchse Berlín. Els culers, que han anat de menys a més durant el partit, han acabat enduent-se una treballada victòria del Duhail Sports Hall davant el vigent campió d’Europa, sent la segona victòria davant els francesos en menys de dues setmanes.

Màxima igualtat des de l’inici

El primer temps ha estat marcat per una gran igualtat entre ambdós equips, amb cap dels dos conjunts sent capaç de desempallegar-se de l’altre al marcador i amb opcions per a tots dos. No ha estat fins als vuit minuts de joc quan el Barça Lassa ha pogut escapar-se de tres gols al marcador (3-6) mitjançant les dianes d’Aleix Gómez i Dika Mem, però els francesos han reaccionat ràpidament per tornar a igualar-ho tot.

L’estira i arronsa ha seguit vigent durant tot el primer temps, però als darrers cinc minuts el Montpellier ha aconseguit situar-se tres gols per damunt al marcador (17-14). Tot i així, l’avantatge no ha durat gaire als francesos, i és que els de Xavi Pascual –amb una bona defensa que ha propiciat dos bons contracops– han tornat a ajustar el marcador per marxar al descans amb un igualat 19-18.

Reacció blaugrana a la segona

El segon temps ha iniciat amb la mateixa tònica que el primer, amb una gran igualtat entre tots dos conjunts i un marcador que seguia ajustadíssim. No ha estat fins al minut 48 quan els de Xavi Pascual han aconseguit trencar el partit amb un parcial de 0-4 i situar-se amb un contundent +4 al marcador (27-31), distància que ja ha estat insalvable per als francesos. El Montpellier ha intentat reaccionar, però el Barça ja no ha deixat escapar l’avantatge. N'Guessan, a més, ha aconseguit situar els barcelonistes cinc gols per damunt al marcador per acabar d’encarrilar el duel.

Als darrers compassos, els francesos han intentat apropar-se al marcador, però sense fortuna davant d’un Barça molt ordenat en defensa. A més, la distància al marcador ha seguit augmentat al ritme golejador d’N’Guessan (7 gols), Mortensen (7), Dika Mem (6) i Aleix Gómez (6). Finalment, victòria contundent blaugrana (30-37) i de prestigi davant el vigent campió de la Champions. Ara, els culers esperen rival de l’altre semifinal entre l’Al Sadd i el Füchse Berlín i buscaran el seu quart títol, després d’haver guanyat la Super Globe el 2013, 2014 i 2017.