Com es va resoldre la darrera Lliga més igualada a la jornada vuit?

Com es va resoldre la darrera Lliga més igualada a la jornada vuit?

L’inici del curs 2005/06 va ser similar al d’aquesta temporada a la competició de la regularitat, i el FC Barcelona va acabar aixecant el trofeu

Quan s’han disputat vuit jornades de Lliga, la igualtat a la classificació de la Lliga és màxima. Només sis punts separen el primer a la taula (Sevilla, 16 punts) del dotzè equip del campionat (Eibar, 10 punts). Un equilibri de forces a la competició que no s’assolia des de la temporada 2005/06. Aquell inici de curs també va estar marcat per més d’una desena d’equips en una situació molt similar a la classificació, separats per només cinc punts del primer al desè.

Si aquesta temporada 2018/19 el líder és el Sevilla amb 16 punts, l’any 2005 ho era el Getafe, que en sumava 17. Ara en segona posició hi apareix el Barça, amb 15, igualat a punts amb l’Atlètic de Madrid. Però al curs 2005/06 el segon classificat era el Celta de Vigo, que havia aconseguit sumar 16 punts al seu caseller.

Igualtat màxima

Si es repassa l’actual classificació de la Lliga, Reial Madrid, RCD Espanyol i Alabès apareixen empatats amb 14 punts del tercer al sisè lloc. Fa quinze temporades la situació era similar, però amb Reial Madrid, València i Osasuna sumant 15 punts i amb Barça i Reial Societat registrant-ne 13.

Fora dels llocs que donen accés a competicions europees, aquesta temporada trobem el Valladolid i el Reial Betis igualats a 12 punts, la Reial Societat amb 11 i el Celta i el Llevant tancant els deu primers llocs de la competició amb 10 punts. Fa quinze anys, Vila-real, Sevilla i Cadis tancaven els deu primers llocs de la taula amb 12 punts cadascun al seu caseller.

Grans diferències al final del curs

Tot i la igualtat inicial, a final de temporada les coses no van quedar tan comprimides. El FC Barcelona es va imposar amb claredat per sumar el títol gràcies als 82 punts assolits, després de sumar 25 victòries, 7 empats i 6 derrotes. Els de Rijkaard van avantatjar en 12 punts el Reial Madrid, segon amb 70 punts, en 13 el València (69 punts) i en 14 l’Osasuna i el Sevilla (68 punts).

El 2005/06 va ser un curs de gran record per al barcelonisme, ja que l’equip va aixecar, a final de temporada, la Lliga de Campions a París gràcies al triomf contra l’Arsenal (1-2) amb el recordat gol de l’actual ambaixador del Club i Barça Legend Juliano Belletti per superar l’Arsenal de Thierry Henry, que anys després canviaria Londres per Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut