Una nova lliçó de companyerisme: “Aquest equip és això”

Una nova lliçó de companyerisme: “Aquest equip és això”

Aitor Egurrola i Sergi Fernández tornen a demostrar, a la final de la Copa Continental perquè formen la millor porteria del món

“Aquest equip és això”. Són paraules d’Edu Castro, a la roda de premsa posterior a la final de la Copa Continental, quan intentava explicar la relació entre dos excel·lents porters com Aitor Egurrola i Sergi Fernández. “Ha tingut un gest admirable cedint el seu lloc a Sergi Fernández als penals”.

El maig, a la semifinal de la Lliga Europea de Porto, Sergi Fernández va notar unes molèsties i va demanar el canvi al descans de la semifinal contra el Reus. I Egurrola va respondre amb excel·lents intervencions contra el Reus i també a la final contra el Porto.

Aquest diumenge, davant el mateix rival, Egurrola va tornar a desesperar els atacants portuguesos. Va aturar tres faltes directes i, a la pròrroga, va evitar un gol de penal amb una doble aturada davant Gonçalo Alves.

 “No em trobava còmode i li he preguntat al ‘Xenxo’ si estava bé.

I va arribar la tanda de penals. “Crec que les tandes de penals són una loteria, però també són encert i concentració”, deia Egurrola després d'aixecar el seu 68è títol -el 20è com a capità-. Aquesta vegada, gol de Gonçalo Alves en el primer intent. Aturada davant Poka i gol de Telmo Pinto en el tercer llançament. “No em trobava còmode i li he preguntat al ‘Xenxo’ si estava bé. Sabia 100% segur que respondria”. En el quart penal, qui va posar-se sota pals va ser Sergi Fernández i Hélder Nunes no va marcar. Tampoc ho va fer Nalo Garcia en el cinquè xut. Ni Gonçalo Alves en l’últim tir.

I acte seguit: eufòria conjunta de tota la plantilla per celebrar un final feliç, amb la consecució de la 18a Continental i el 120è títol de la història de la secció. I tot això, gràcies a un esforç conjunt, amb l’encert d’Alabart i de Gual (en dues ocasions) a la tanda de penals, i una nova lliçó de companyerisme entre Aitor Egurrola i Sergi Fernández.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut