El Barça comença amb victòria (75-63)

Les blaugranes van superar l’Añares Rioja ISB en un partit en el qual el Barça va posar terra de per mig abans del descans

Primer partit de lliga per al jove i renovat Barça dirigit per Isaac Fernández. Les blaugranes s’enfrontaven a un equip molt dur físicament i reforçat amb una excel·lent base com és Brihana Jackson (9 punts i 4 assistències).

El control del ritme, la clau del matx

Com ja anunciava Sheila Dixon en la prèvia, ser capaces de portar el ritme del partit seria clau. El Barça, que en aquesta pretemporada s’ha caracteritzat per portar un ritme altíssim que en ocasions pot derivar en algunes pèrdues, li va costar dominar l’Añares que apostava per un ritme de joc lent. Tot i que els primers minuts de partit va estar marcat per l’efectivitat des de la línia de tres de les blaugranes, les visitants van poder obrir una petita diferència en el marcador al final del primer període (13-22).

Les coses van canviar en el segon quart, quan el Barça va començar a jugar amb molta més velocitat i, al mateix temps, control. Gràcies a la direcció de Beatrice Carta (9 punts i dues assistències) i de Regina Aguilar (6 punts i 3 assistències), les blaugranes van poder posar-se per davant i arribar al descans amb una diferència prou còmode, però sobre tot, amb millors sensacions de cara als dos últims períodes (44-33).

Lola Pendande un valor segur

El marcador va seguir mostrant sempre els 10 de diferència favorable al Barça en el tercer període. Tot i que les visitants intentaven acostar-se en el marcador, les blaugranes sempre reaccionaven per poder tornar a obrir un avantatge més còmode. A falta de cinc minuts de partit, l’Añares va poder situar-se a 8 punts (65-57) però el bon joc interior del Barça, amb una gran Aixa Wone (6 punts i 3 rebots) i una estel·lar Lola Pendande, màxima anotadora del Barça amb 12 punts (7 rebots i 17 de valoració), van encarrilar el partit.

Al final, ja en els últims minuts de partit, un triple d’Anna Boleda (7 punts i 5 de valoració) i dos bàsquets de Sheila Dixon (11 punts, 3 rebots i 6 de valoració) sentenciaven un partit que va acabar amb el 75-63 definitiu.