Barça Lassa – Herbalife Gran Canària: Festival blaugrana per començar la lliga (98-78)

Els homes d’Svetislav Pesic s’imposen en el debut de l’ACB al Palau Blaugrana, en un matx en què Tomic ha fet 21 punts

La Lliga Endesa ha tornat al Palau Blaugrana, i ho ha fet amb victòria. Perquè els homes d’Svetislav Pesic s’han imposat per 98-78 a l’Herbalife Gran Canària de Salva Maldonado, en un partit que s’ha encarrilat al primer quart amb un parcial de 29-17. Tomic, amb 21 punts, i Heurtel, Kuric i Oriola, amb 13, han estat els màxims anotadors blaugranes en el debut a l’ACB.

Espectacle blaugrana

El primer partit del curs ha començat amb un Barça Lassa connectat. Tot i que el conjunt canari ha sabut desfer-se dels nervis més aviat que els culers (0-5) el Barça no ha trigat a reaccionar. I és que els homes de Pesic tenien ganes de començar des del primer quart dins del partit. Kyle Kuric, amb 8 punts consecutius, ha permès als blaugranes obrir la primera escletxa al marcador (17-9). Però l’espectacle culer no s’ha aturat. Les cistelles de Pau Ribas i Ante Tomic han eixamplat l’avantatge blaugrana fins als 12 punts (29-17) davant un Palau entregat que ha gaudit del joc blaugrana.

El segon període ha començat tal i com ha acabat el primer. El conjunt local ha mantingut el ritme alt mostrat al primer quart i l’efectivitat de cara a cistella, amb un joc excels que ha provocat les delícies de l'afició. Artem Pustovyi s’ha sumat a la festa amb dues esmaixades espectaculars. Els de Pesic han marxat al descans amb una diferència de 17 punts davant d’un Gran Canària incapaç de frenar el ritme (49-32).

Reacció canària, però el triomf no s’escapa

La segona part ha tingut un guió diferent a la primera. El conjunt de Maldonado ha sortit amb una altra mentalitat del vestidor, i els triples d’Eulis Báez, Clevin Hannah i Strawberry els han apropat al marcador (67-61). Però el Barça ha reaccionat bé i ha aconseguit marxar al final de quart amb un 71-63.

Així, el partit s’ha decidit en un últim quart en què els catalans han tornat a prémer l’accelerador per aconseguir endur-se el primer matx de la temporada. El capità Ante Tomic ha estat decisiu amb 21 punts i 29 de valoració per aconseguir la victòria final (98-78). El proper compromís del conjunt blaugrana serà el dijous 4 d’octubre a la pista del BAXI Manresa, en el primer derbi català de la temporada.