Espanyol - Barça Femení: Gran victòria al derbi! (0-3)

Les de Fran Sánchez, superiors a les rivals, guanyen un partit sempre complicat

El Barça suma tres punts més a la Lliga en el derbi de la jornada 3, en què ha estat molt superior a l’Espanyol (0-3). A la segona part, les blaugranes han aconseguit enderrocar la dura defensa blanc-i-blava, i així han arribat els tres gols que els han donat la victòria. Però no només el triomf ha estat la bona notícia, ja que, a més, Leila Ouahabi ha jugat un partit sencer després de la seva lesió, i Patri Guijarro ha debutat oficialment aquesta temporada.

A la primera part el Barça ha gaudit de la possessió i les oportunitats. Les jugadores de Fran Sánchez han sortit amb ganes de tenir la pilota, mentre que l’Espanyol estava més còmode defensant. En aquest context, ja al primer minut Lieke Martens ha fet un bon xut que Mariajo, la portera rival, ha aconseguit blocar.

Les blanc-i-blaves acumulaven moltes jugadores i no deixaven espais per fer circular la pilota. Aquest aplec ha provocat que tot el joc es concentrés a l’últim terç del camp de l’Espanyol. Les davanteres culers estaven molt defensades i les oportunitats durant aquests minuts han estat per a migcampistes com Losada i Hamraoui. Al minut 27 ha arribat la primera gran ocasió: Duggan ha xutat des de la frontal de l’àrea una pilota que anava ajustada al pal dret, però Mariajo ha aconseguit treure-la.

A partir d’aquesta ocasió ha començat l’assetjament a la porteria de l'Espanyol. Al minut 29 Losada ha tret un córner i la pilota ha caigut per a Mariona, que ha fet una rematada potent que la portera rival ha desviat. Com que l’Espanyol no sortia del seu camp, les oportunitats arribaven des de xuts de fora de l’àrea, a pilota aturada i per les bandes de Martens i Mariona, que amb els seus canvis de ritme trencaven el bloc defensiu de les blanc-i-blaves.

Als últims minuts ha arribat la més clara per al Barça en aquesta primera part: Caldentey l’ha centrat des de la dreta a Duggan, que, sola per primer cop, no ha aconseguit connectar bé amb la pilota i l’ha xutat fora (min 38). Tot i el joc defensiu de l’Espanyol, les blaugranes han sabut fabricar jugades.

Els gols, a la segona part

A la represa no ha tardat a arribar el primer gol. Losada ha tret un córner bastant tancat, i Inés, defensa blanc-i-blava, ha introduït la pilota a la seva pròpia porteria. Després del gol el Barça ha jugat més còmode i amb més espais per a la creació. El setge culer ha estat constant. I al minut 73 ha arribat el segon gol que sentenciava el duel: Aitana Bonmatí s’ha internat fins al fons de l’àrea encarant-se amb la defensa, i ha fet una gran passada cap a Andonova (2-0). La jugadora de Macedònia també ha estat protagonista en el tercer gol, ja que ha assistit a Mariona (min 81).

Els minuts finals han seguit la mateixa tònica del partit, i gràcies a la portera Mariajo, la millor blanc-i-blava, la golejada no ha estat major. El pròxim partit per a les jugadores de Fran Sanchez serà dimecres al Miniestadi contra el BIIK Kazygurt. En aquest matx el Barça haurà de remuntar el 3-1 de l’anada.