FC Barcelona Lassa – Citylift Girona HC: cap a la final de la Lliga Catalana! (4-1)

Els d’Edu Castro superen amb paciència un conjunt gironí on el millor jugador ha estat el seu porter, que ha evitat una golejada blaugrana

El Barça Lassa s’ha classificat per a la final de la Lliga Catalana després de vèncer per 4-1 el CityLift Girona HC en un duel que no s’ha decidit fins ben entrada la segona meitat. El partit ha estat marcat per la gran actuació del porter gironí Jaume Llaverola, en un duel on el VAR ha gaudit d’un gran protagonisme. El doblet d’Alabart (mins 19 i 41) i els gols de Pablo Álvarez (min 41) i João Rodrigues (min 46) han remuntat la diana inicial gironina, obra d’Oriol Garcia al min. 13.

El duel ha començat amb el Barça Lassa posant a prova Llaverola des del primer minut, i executant una pressió molt alta que ha dificultat la construcció de joc rival durant els primers compassos de partit.Les oportunitats blaugranes se succeïen al llarg dels deu minuts, però ha estat el Citylift qui s’ha avançat al marcador.

Al minut 13, Oriol Garcia ha batut Sergio Fernández (0-1) amb un xut creuat fruït d’una bona jugada personal. Lluny de desmotivar-se, l’equip ha reaccionat de la mà de Nil Roca i Ignacio Alabart, molt actius quan han ingressat a la pista.

Alabart empata i primera consulta al VAR en un duel blaugrana

La insistència dels d'Edu Castro ha trobat premi al minut 19, quan I.Alabart ha igualat el duel després d’una gran assistència de Bargalló (1-1). I al minut 22 s’ha viscut un fet històric en un partit del Barça Lassa: per primera vegada, els àrbitres han consultat el VAR per comprovar una acció entre Marc Gómez i M.Pascual. L’equip ha seguit buscant una nova diana, però s’ha arribat al descans amb l’empat a l’electrònic.

El segon temps ha començat d’una forma molt semblant al primer: amb el Barça Lassa assetjant la porteria gironina. Tot i això, al minut 32 una passada entre camps cap a Oriol Garcia ha estat a punt de significar el segon gol gironí, però Sergio Fernández ha estat molt atent per desviar un xut molt perillós.

Premi a la insistència

El conjunt blaugrana ha seguit assetjant la porteria de Llaverola amb innumerables arribades i, finalment, als 41 minuts el Barça Lassa s’ha avançat al marcador. Una gran jugada de Bargalló per la dreta ha permès Pablo Álvarez –sis dianes a la competició- definir des de prop per anotar el 2-1.

Tot i això, al minut 45 ha fregat l’empat el conjunt de Ramon Benito. Però en la jugada immediatament posterior, J.Rodrigues ha sentenciat el duel amb el 3-1, després d’una gran assistència d’Alabart. El mateix ‘33’ -sis gols al torneig, també- ha posat la cirereta del pastís a falta d’un minut pel final, amb el 4-1 que ha tancat el duel. Ara, l’equip tornarà a jugar demà a les 13.00 hores contra el Lleida Llista Blava a la gran final de la Lliga Catalana, un torneig que l'equip no aixeca des de 1998.