Sergi Fernández: “Ajudem l’equip des de la porteria”

Sergi Fernández: “Ajudem l’equip des de la porteria”

Després de guanyar tots els títols amb el Barça Lassa el curs passat, el porter blaugrana afronta una nova temporada amb la il·lusió de tornar-los a aixecar tots

En la solitud de la porteria, Sergi Fernández desprèn altruisme. El porter del Barça Lassa atribueix l’èxit de la temporada passada a tot l’equip. I explica que la porteria blaugrana no solament està ben protegida gràcies a les seves actuacions, sinó també a les d’Egurrola. L’MVP de la Copa del Rei 2017/18 no fa gols, sinó que els evita. Peça important en la plantilla d’Edu Castro, el ‘10’ culer ja està preparat per aturar els del nou curs. Un any que es presenta atapeït de reptes i títols.   

Després de guanyar-ho tot la temporada passada, com afronta aquest nou curs?
Amb la mateixa il·lusió. Sempre que es comença una nova temporada, és plena de reptes. Enguany, al mes de setembre i a l’inici d’octubre hi ha una quantitat espectacular de partits, on haurem de mostrar la nostra millor versió. I per això aquests dies intentarem treballar per arribar-hi amb les màximes garanties.

Aquesta temporada quins rivals espera que us posin les coses més difícils?
Tant Reus com Liceo tenen molt bons equips, encara que hagin canviat peces amb relació a l’any passat. També hi haurà conjunts que sorprendran: el Girona ha construït una plantilla molt completa i forta. Tampoc no em vull deixar el Noia, l’Igualada o el Vic. Per tant, en els partits de l’OK Lliga al Palau, haurem d’amarrar tots els punts possibles. A territori forà sempre costa més. En totes les pistes que visitem, la gent s’encoratja més i té ganes de guanyar el Barça. Haurem de fer-ho el millor possible per endur-nos tots els punts.

La temporada passada no va poder jugar la final de la Lliga Europea per la lesió que va patir al braç dret. Té ganes de tornar a arribar al partit definitiu d’aquesta competició per poder estar sobre la pista?
Tinc moltes ganes de tornar a jugar la Final Four i, en especial, la final. Personalment em va fer ràbia, i alhora vaig estar contentíssim d’aconseguir el títol. Al final aquestes coses passen en el món de l’esport i t’hi has de saber adaptar; vaig poder ajudar els companys des de la banqueta. A la pista, tant l’Aitor Egurrola com la resta de companys van fer una gran final.

Va tenir actuacions molt destacades i es va convertir en una peça clau de l’equip. Espera tornar-ho a repetir en aquest curs?
En els partits que em va tocar jugar ho vaig donar tot. Tant l’Aitor com jo, quan ens toca sortir a la pista, mirem d’ajudar l’equip des de la porteria. L’any passat va ser una temporada perfecta. Vam agafar bona dinàmica des del principi i la confiança va augmentar progressivament, que és el que busquem. Per a aquest nou curs, l’objectiu és competir pels títols amb les màximes garanties.

En la darrera Copa del Rei va ser nomenat MVP. Què va sentir?
Va ser un orgull, i alhora sempre m’agrada agrair-ho a tot l’equip, perquè al final són els que et permeten guanyar aquest guardó personal. Ara bé, el més important són els títols col·lectius. Els personals, a vegades, toca aixecar-los a l’un o a l’altre, però crec que en la Copa del Rei podríem haver estat MVP els deu jugadors de l’equip. La competició que vam realitzar va ser espectacular.

En l’àmbit de clubs ho ha guanyat tot i amb la selecció no s'ha quedat enrere. Content d’haver aixecat l’Europeu amb la selecció?
Feia molts anys que no era a la selecció i ha estat un plaer tornar-hi. Vam preparar-nos molt bé i, a l’hora de la veritat, vam respondre com calia. Crec que vam ser els justos campions i que l’equip que hi ha té un gran present i futur.

És especial tenir com a company de porteria l’Aitor Egurrola? Espera poder aixecar tants títols com ell?
Orgullós. No crec que pugui aixecar tants títols com l’Aitor. És una institució, una llegenda en el món de l’hoquei. Com a company és un deu, com a capità, també. Des del dia que vaig arribar em va ajudar moltíssim, sempre li ho he agraït. Cada dia aprenc de l’Aitor. A més, tant ell com jo ens retroalimenten en els entrenaments i en els partits; sempre et fixes en les accions de l’altre, ja que t’ajuda a millorar dia a dia. És bo que el Barça tingui dos porters amb bones prestacions, que puguin jugar qualsevol matx.

Alguna frase que li hagi quedat marcada o algun consell que recordi de l’Aitor Egurrola?
Sempre abans dels partits ens diem dues o tres coses amb l’objectiu d’ajudar-nos. Exterioritzem què faria cadascun en una situació concreta, sempre sense oposar-nos a l’opinió de l’altre. Per exemple, quan hi ha penals o faltes directes i estàs segur que el llançaran d’una manera, li ho dius. Ara, si marquen gol... Però tenim prou confiança per donar-nos consells. Ja és la novena temporada que estem junts i hi ha una relació forta per poder comentar aquestes coses.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut