Festa grossa a Tineo per celebrar la I Trobada d'Astúries i Cantàbria

Festa grossa a Tineo per celebrar la I Trobada d'Astúries i Cantàbria

Càlida benvinguda dels penyistes a la vicepresidenta del FC Barcelona Susana Monje

Els carrers de la Villa del Tineo es van vestir de blaugrana ahir a la tarda per celebrar la I Trobada de Penyes Barcelonistes Astur-Càntabres, una festa que va reunir gairebé dos-cents penyistes i aficionats al voltant dels colors, la passió i la sensibilitat social que desperta el sentiment blaugrana.

La vicepresidenta de l'Àrea Econòmica del FC Barcelona, ​​Susana Monje, va repetir com a ambaixadora institucional a la tradicional cita amb Astúries, la seva terra de naixement, aquesta vegada en el marc del X Aniversari de la Peña Barcelonista Villa del Tineo organitzadora de la Trobada. "És una satisfacció estar de nou en contacte amb el barcelonisme asturià i en companyia de tots els penyistes de Cantàbria", va afirmar Susana Monje.

Una localitat bolcada amb l'acte

L'alcalde de Tineo, José Ramón Feito, va destacar la vitalitat social i universal del barcelonisme i per descomptat de la penya d'aquesta localitat de la vall de Narcea, al cor del Principat. La recepció a l'Ajuntament va ser una mostra indubtable de l'afecte i de la col·laboració municipal en el desenvolupament de l'aniversari de la penya i de la Trobada, el dia abans del partit del primer equip  al Molinón contra l'Sporting.

Abans que la vicepresidenta Susana Monje arribés a Tineo, el directiu de la Comissió Social responsable de Penyes, Dani Sala, va ser el representant del Club en el primer dels actes de la Trobada, acompanyant un grup de 20 nens beneficiaris del programa Suport Escolar de la Creu Roja local a una sessió formativa al vedat intensiu de pesca de ‘El Arenero’.

L'exjugador del FC Barcelona Iván Iglesias va aportar el seu interessant punt de vista sobre l'actualitat de l'equip i del partit d'aquesta jornada al Molinón.

Prèviament al sopar de gala amb el qual es va donar per clausurada la Trobada de Penyes Barcelonistes Astur-Càntabres la comitiva va prendre un aperitiu al local de la Penya, al bar ‘El Refugio’. El president de la Federació Matías Álvarez i el vicepresident Rufino Fernández van vetllar per l'èxit d'aquest esdeveniment animat per l'Avi del Barça, Joan Casals, i la complicitat de tants barcelonistes especialment desplaçats per l'ocasió.

Ramon Burniol, president de la Federació del Bages, Berguedà i la Cerdanya, Salvador Cerviño, president de la Federació de Galícia i Miguel Ángel Cruz, president de la Federació d'Extremadura van viatjar també des dels seus territoris barcelonistes.

Messi, al cor

Una jove amb síndrome de Down, l'Andrea Fernández Cordero, de 28 anys, barcelonista i seguidora també de l'Oviedo, va ser protagonista de la nit quan Susana Monje li va fer entrega, a través del diputat autonòmic Matías Rodríguez, d'una samarreta de Leo Messi dedicada especialment pel davanter argentí del Barça.

Per a l'associació local de síndrome de Down i els programes de treball d'aquest col·lectiu, l'excel·lent rendiment i la professionalitat d'Andrea han estat clau per al seu impuls i divulgació. Encara que Andrea no va poder desplaçar-se a Tineo ja té a les mans una samarreta que guardarà com un tresor.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut