Cardoner:

Cardoner: "Les Penyes són vitals per al desenvolupament del pla estratègic del Club"

El vicepresident visita a Tòquio l'agrupació FC Barcelona Japan i saluda els seus 40 delegats

El vicepresident primer Jordi Cardoner ha participat aquest dijous a Tòquio en el reunió executiva anual de la Penya FC Barcelona Japan, una de les més actives agrupacions internacionals del Club. El responsable de l'Àrea Social i Fundació ha ressaltat la importància que tenen les penyes internacionals, les FCBEscoles i la Fundació FC Barcelona en el desenvolupament del Pla Estratègic del Club per al període 2015-2021.

La trobada de Cardoner amb els penyistes japonesos es circumscriu a l'agenda global de penyes que està desplegant el vicepresident i que al llarg del 2016 l'ha portat a Buenos Aires (Argentina), a principi d'any i, fa unes setmanes, a Nova York i Washington (EUA).

L’aposta per aquesta expansió s’accentua amb el Projecte Penyes Segle XXI 2016-2021 De Catalunya al Món, segons Cardoner, que, des de l’Àrea Social, pretén donar un nou impuls al creixement internacional del moviment de penyes a través de les sinergies entre les FCB Escoles i les penyes. Avui són més de 100 les penyes que actuen fora de l’estat espanyol, sobretot a Europa, però a tot el món, i a Àsia especialment, l’afició i l’interès pel Barça és enorme.

En el transcurs de la trobada Hiroki Nakano, president fundador de la Penya FC Barcelona Japan, ha agraït a Cardoner la seva presència. Nakano, que va arribar a Barcelona per motius professionals el dia que el Barça va guanyar la seva primera Copa d'Europa a Wembley, el 1992, va quedar impactat per la força social de l'equip i va decidir a convertir-se en seguidor del Club. Quan va tornar al Japó, després de 10 anys, no va dubtar a crear una penya de manera oficial: la Penya FC Barcelona Japan.

La Penya FC Barcelona Japan va ser fundada el 2003 i té 261 membres. Al Japó, un dels països estratègics per al Club, hi ha 304 socis llistats oficialment. La penya de Tòquio va jugar un paper molt determinant a la final del Mundial de Clubs celebrada l’any passat a Yokohama, en què el nostre equip va aconseguir el triomf final i es va convertir en el millor equip FIFA del món el 2015.

Han acudit a la trobada penyística de Tòquio Andreu Cerarols i Akimoto Masayoshi, de l'FCBEscola de Katsushika, el reeixit centre esportiu situat als afores de Tòquio. El projecte FCBEscola té una operació en marxa a Fukuoka, a l'oest del país.

Cardoner té prevista una visita oficial a Nikken Sekkei. l'encarregada de projectar i construir el Nou Camp Nou, dins de l'ambiciós i històric projecte Espai Barça. A més, el vicepresident primer intervindrà dilluns 3 d’octubre en l'Asahi World Forum, organitzat pel prestigiós diari japonès ‘The Asahi Shimbun’. Es tracta d'un certamen internacional que en aquesta edició aglutina personalitats de tot el món sota el lema ‘Més enllà del Medi Ambient’. 

Declaracions del vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner:

“Aquest tipus de penyes evidencia que la distància geogràfica existeix però que la proximitat emocional amb el Barça és absoluta; des de la distància, la visió del nostre club pot tenir diferents interpretacions, però totes fan créixer el barcelonisme".

“Les penyes són vitals per al desenvolupament del pla estratègic del Club”.

“L’expansió internacional s’ha de fer a tots els àmbits, tant en l’àmbit esportiu, el comercial, l’educatiu…, com en el social, i és per aquest motiu que les penyes internacionals tenen i encara tindran molt a dir en un futur proper”.

“Aquesta expansió es portarà a terme seguint tres models diferents: el primer és la creació d’una penya allà on ja hi havia una FCBEscola funcionant. El segon és la creació simultània d’una FCBEscola i d’una penya. I el tercer model parteix d’una penya ja existent per fer una FCBEscola”.

Declaracions del president fundador de la Penya FC Barcelona Japan, Hiroki Nakano:

“El FC Barcelona és el número 1, sens dubte. En altres països d'Àsia els equips de la Premier League tenen més aficionats, però al Japó no hi ha dubte que l’equip del Barça és l'escollit”.

“Amb Facebook i Twitter, hem pogut comunicar-nos amb molta gent del nord i el sud del Japó. El nostre objectiu és arribar als 2.000 penyistes”.

"Les penyes són més il·lusionants perquè expressen un sentiment i crec que això es percep al Japó amb molta força. Les penyes són com formar una família".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut