Local

Dinovena Supercopa Asobal del FC Barcelona

Els blaugranes es converteixen en el primer equip que guanya la competició cinc vegades, de manera consecutiva

Amb el triomf a Pamplona davant l’Helvetia Anaitasuna, el Barça Lassa assoleix la dinovena Supercopa Asobal, de 31 edicions disputades, i també és la cinquena Supercopa de Xavi Pascual com a entrenador blaugrana.

Sense competidor

El palmarès blaugrana en aquesta competició no té rival: els 19 títols situen els barcelonistes a dalt de tot d’aquest torneig, seguits pel BM Atlètic de Madrid, el BM Ciudad Real i el BM San Antonio de Pamplona, amb tres títols cadascun.

Aquest és el primer títol que sumen els blaugranes a la temporada 2016/17. Una temporada on disputaran, a més de la Supercopa Asobal, la Supercopa de Catalunya, la Lliga Asobal, la VELUX EHF Champions League, la Copa Asobal i la Copa del Rei.

Una llarga història

El FC Barcelona d’handbol aconseguia la primera Supercopa ara fa 30 anys. La temporada 1986/87, en la segona edició del torneig, els blaugranes, entrenats aleshores per Valero Rivera, es van imposar a Borriana a un dels històrics de l’handbol de l’època, el Tecnisan d’Alacant.

El Barça d’handbol també va ser capaç de guanyar la competició durant quatre temporades consecutives. De la temporada 1988/89 a la 1991/92, el trofeu de supercampió va anar a parar de manera consecutiva a les vitrines del Museu del FC Barcelona. Ara, amb el triomf a Pamplona, superen aquesta fita del Dream Team.

El darrer triomf a la Supercopa Asobal va ser la temporada 15/16, en què va superar el Fraikin BM Granollers per 26 a 23.

Més notícies aquí