L’Alabès, a Primera 10 anys després

L’Alabès, a Primera 10 anys després

El conjunt basc ha tornat a Primera Divisió amb una plantilla totalment renovada i amb un total de 20 cares noves

L’Alabès, que va baixar a Segona A la temporada 2005/06, ha trigat 10 temporades a  tornar a pujar a la màxima divisió estatal. Va estar tres campanyes a Segona A (de la 2006/07 a la 2008/09), després va patir quatre anys seguits a l’infern de la Segona B (de la 2009/10 a la 2012/13) i, finalment, va passar tres temporades més a Segona A (de la 2013/14 a la 2015/16). Ara, 10 anys després, torna a Primera amb les ganes i la il·lusió d’aconseguir mantenir-se entre els 20 millors equips d’Espanya.

Però en aquest període de temps lluny de Primera, l’Alabès no ha evitat del tot el FC Barcelona. I és que el conjunt basc s’ha vist les cares amb els blaugranes en dues eliminatòries de Copa del Rei, tant quan era equip de Segona A com quan ho era de Segona B. El primer d’aquests enfrontaments va ser als vuitens de Copa de la campanya 2006/07, una eliminatòria que va tenir un clar protagonista: Javier Saviola. L’argentí va marcar un doblet a l’anada (0-2 a Mendizorroza) i un hat-trick a la tornada (3-2 al Camp Nou). Els cinc gols de l’equip de Frank Rijkaard en aquella eliminatòria van ser obra del davanter de Buenos Aires.

Pel que fa al segon duel coper, aquest amb l’Alabès ja a Segona B, va ser als setzens de final de la Copa del Rei de la temporada 2012/13, amb Tito Vilanova a la banqueta. El Barça va guanyar amb claredat a l’anada a Àlaba (0-3) amb gols de David Villa, Andrés Iniesta i Cesc Fàbregas, i a la tornada ho va rematar amb un 3-1, gràcies a un gol d’Adriano i un doblet de Villa. 

Un equip molt renovat

L’Alabès actual poc té a veure amb aquell equip que es va enfrontar al FC Barcelona. De fet, també ha canviat força en relació amb la temporada passada, amb moltíssimes cares noves, començant per l’entrenador. José Bordalás, que no ha estat renovat a la banqueta i el seu substitut ha sigut Mauricio Pellegrino, exjugador del Barça i de l’Alabès. A més del tècnic argentí, els bascos han fet fins a 19 incorporacions més: Pantic i Espinoza, procedents del Vila-real, Alexis (Besiktas), Santos (NEC Nimega), Vigaray (Getafe), Torres (Medellín), Dani Iglesias (Guadalajara), Deyverson, Camarasa i Feddal (Llevant), Edgar Méndez (Granada), Ibai (Athletic), Manuel García i Rubén Sobrino (Manchester City), Marcos Llorente (Reial Madrid), Krsticic (Sampdoria), Ortolà (FC Barcelona), Theo Hernández  (Atlètic de Madrid) i Katai (Estrella Roja).

Pel que fa a les baixes, a més de la ja comentada de José Bordarlás, Carpio ha marxat al Cadis, Borda al Sydney Wanderers, Dani Pacheco al Betis, David Torres a l'Alcoià, Guichón i Mora a l'UCAM Múrcia, Bernardello al Montreal, Iñaki al Tenerife, Juli al Còrdova, Pau Torres al Valladolid, Pelegrín a l'Elx i Estrada, Ábalo i Beobide estan sense equip actualment.

De l’anterior temporada, es mantenen Fernando Pacheco, Laguardia, Raúl García, Einar, Sergio Llamas, Kiko Femenía, Barreiro, Toquero i el capità Manu García.

Però, tot i ser un equip pràcticament nou, els blanc-i-blaus han començat força bé la temporada. Van obtenir un valuós empat al Calderón (1-1) a la primera jornada i també un empat sense encaixar (0-0) a casa davant l’Sporting. Malgrat que encara no han pogut aconseguir els tres punts, doncs, tampoc han perdut cap partit. Sens dubte, serà un rival complicat que intentarà posar les coses molt difícils al conjunt culer.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut