Local

Un idil·li amb la Copa Catalunya

El Barça Lassa ha guanyat els últims tres títols d’aquesta competició de manera consecutiva, i en total els blaugrana sumen set Copes Catalunya

El nou Barça d’Andreu Plaza afronta a partir de dijous la primera competició oficial de la temporada, la Copa Catalunya que es disputarà a Manresa. Un títol que els blaugrana han guanyat les últimes tres temporades de forma consecutiva, sempre enfrontant-se al Catgas Energia Santa Coloma a la final.

De fet, el Barça té set Copes Catalunya a les vitrines del Museu, la primera de les quals data de la temporada 1999/2000 quan els blaugrana es van endur la primera edició del torneig en superar l’Olesa a la final per 4-1. El Barça no va tornar a guanyar la competició fins la temporada 2007/08, imposant-se a en la final a l’aleshores anomenat Marfil Santa Coloma per un marcador de 4-0. La dues temporades següents, la 2009/10 i la 2010/11 es van viure dues de les finals més igualades de la història de la Copa Catalunya. En la primera, victòria per 1-0 del Barça sobre el Marfil amb un solitari gol de Fernandao; i en l’edició de 2010/11, els blaugrana van guanyar per un ajustat 2-1, també al Marfil, amb dos gols de Wilde.

Després del parèntesi sense competició de la temporada 2011/12, el Marfil Santa Coloma guanyaria el títol la temporada 2012/13 superant el Barça a la final per 3-2. I des d’aleshores, tres títols consecutius per al Barça. La temporada 2013/14, victòria blaugrana per 4-3 sobre el Marfil amb gols d’Igor (2), Ari i Lin; la temporada 2014/15, triomf del Barça Lassa per 6-4 també sobre el Marfil amb gols de Lozano (2), Gabriel, Bateria i Wilde; i la temporada passada, tercer títol consecutiu blaugrana amb victòria per 4-2 a la final contra el Catgas Energía Santa Coloma per 4-2, amb gols de Lozano (2), Saad i Wilde.

El rival de dijous a les semifinals de la Copa Catalunya serà el FS Castellar (19h). És la primera vegada que el Castellar, de Tercera Divisió, arriba a la fase final de la Copa Catalunya després de donar la sorpresa en la fase prèvia de la temporada passada eliminant a diversos equips de superior categoria. L’altra semifinal la disputaran el Catgas Energia Santa Coloma contra l’equip local, el Manresa Futbol Sala.

Més notícies aquí