Leila Ouahabi:

Leila Ouahabi: "És un somni jugar la Champions amb el Barça"

La defensa blaugrana, que pot estrenar-se a Europa com a culer aquest dijous a Minsk, és optimista per fer un bon paper a la Lliga de Campions

El Barça Femení s’estrena aquest dijous a la UEFA Women’s Champions League 2016/17 amb el partit d’anada dels setzens de final a Minsk. El conjunt de Xavi Llorens, que és a Bielorússia des de dimarts, prepara el debut amb una barreja d’optimisme i prudència. L’equip presenta diverses cares noves per a aquesta edició, i una d’aquestes és Leila Ouahabi. La lateral esquerra blaugrana, que ha tornat aquest estiu al FC Barcelona després de tres bons anys al València, ha concedit una entrevista exclusiva al web del Club en què expressa la il·lusió per competir a la màxima competició europea.

Com es troba en el seu retorn al FC Barcelona?

Estic molt contenta i molt a gust. Per a mi venir al Barça és com tornar a casa meva. Hi ha moltes companyes amb les quals ja havia coincidit en categories inferiors i en altres equips. Això ajuda molt a l’hora d’adaptar-te a un equip nou, i m’he trobat molt còmoda des del primer dia.

Després del gran inici de Lliga, en quin estat de forma arriba l’equip?

L’equip està molt animat i aconseguint bones victòries fins al moment. Hem de seguir amb aquesta dinàmica per sumar més bons resultats i a partir d’aquí anar millorant.

En aquest inici de curs, l’equip ha marcat molts gols i no n’ha rebut cap. Quin dels dos aspectes valoreu més?

Les dues coses són molt importants. Anar mantenint la porteria a zero és clau, i marcar gols i guanyar per golejada també és molt positiu. Valorem les dues coses per igual, això ens fa ser més fortes.

Com es canvia el xip de la Lliga a la Champions?

Hem tingut quatre dies per preparar el partit a Minsk. És cert que són competicions totalment diferents, i després del partit contra el Rayo Vallecano ja vam començar a pensar en la Champions. Pel que sabem, el Minsk és un equip dur, molt físic, i segur que ens exigirà la nostra millor versió per superar l’eliminatòria de setzens.

L’equip s’ha reforçat molt aquest estiu i vostè és una de les novetats. Les noves jugadores poden fer el salt de qualitat per arribar més lluny a la Champions?

Sí, i tant, per què no? Crec que tenim un equipàs, amb molta varietat d’estils de jugadores i competència en totes les línies. Si juguem de la manera que sabem, com ho estem fent fins ara, crec que la nostra Lliga de Campions pot anar molt bé.

Quina importància té el procés d’adaptació a les condicions de Bielorússia per afrontar el partit?

Aquests dos dies que estem a Minsk abans del partit poden ser molt importants per conèixer el que ens trobarem en el moment del partit. Poder entrenar sota les condicions generals que tindrem serà un factor favorable per afrontar el partit.

Què té d’especial la Lliga de Campions?

Per a qualsevol jugadora jugar una Champions sempre és especial. És un privilegi poder jugar una competició així amb el Barça. En anys anteriors havia anat seguint la trajectòria de l’equip a Europa, tot i que de vegades em coincidien els partits amb horaris d’entrenament, i ara és un somni disputar-la.

L’experiència que ha adquirit l’equip en les últimes edicions pot ser important per afrontar l’actual Champions?

Que s’hagi participat ja durant alguns anys a la competició dóna confiança a l’equip. Totes les jugadores estem molt motivades, amb moltes ganes d’oferir una bona imatge i fer un bon paper a la Lliga de Campions. Estem un gran moment de forma i sabem que si juguem com sabem, les coses aniran bé.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut