L’Assemblea ratifica la gestió de la Junta

L’Assemblea ratifica la gestió de la Junta

El soci aprova la gestió feta fins ara i dóna un ampli suport a la feina que queda per endavant en les àrees esportiva, institucional, social i econòmica.

En el setè punt de l’ordre del dia de l’Assemblea Josep Maria Bartomeu s’ha dirigit als compromissaris per fer un detallat repàs del Cas Neymar, de les fites que ha aconseguit el Club durant els últims sis anys i dels reptes que es volen assolir en el marc de l’actual Pla Estratègic. I, per voluntat pròpia, ha sotmès a votació dels socis la gestió de la seva Junta, que ha estat ratificada per 404 vots a favor, 60 en contra i 32 en blanc.

Bartomeu ha començat la seva intervenció referint-se al tancament del Cas Neymar 1, resolt amb l’acceptació de l’acord de conformitat. En aquest sentit, el president ha estat molt clar i ha qualificat la resolució com “un exercici de responsabilitat”, ja que si s’hagués optat per seguir amb el procés “s’hauria compromès la viabilitat econòmica i esportiva del Club”. Bartomeu ha explicat: “La Junta Directiva va considerar que havíem d’assumir una decisió tan important. Per això ens van votar els socis”. A més, s’ha mostrat convençut que “el Club tenia la raó, però hi havia un risc de ser condemnats”, i ha afegit: “La decisió presa és la millor per a l’Entitat”.

El president considera que tots aquells que diuen que la imatge del Club ha quedat tacada estan equivocats. “Els dic que no és cert. És fals. El Club viu moments esplèndids a tots els nivells”, ha reiterat.

Sis anys encadenant èxits

Bartomeu ha repassat també la gestió d’aquests últims sis anys tant en l’àmbit esportiu com en el social, institucional i econòmic. “Som el club que més ingressa al món, amb una xifra de benefici acumulat en sis anys de 157 milions d’euros”, ha assegurat. En un context com l’actual, el president ha recordat que “un club que vulgui ser competitiu ha de guanyar diners cada any.”

En el capítol d’inversions, Bartomeu ha recordat que “es fan a totes les àrees del Club”. Des del 2010 fins avui “s’han invertit 551 milions d’euros en nous jugadors de futbol i de la resta seccions”. Pel que fa a les vendes, ha recordat que la xifra acumulada des del 2010 “és de 295 milions”.

Més enllà del terreny esportiu, Bartomeu ha parlat també de la diversificació de les inversions, per exemple, en projectes de l’Àrea Social i en l’Espai Barça. Un projecte que es convertirà en “un espai de convivència i una icona per a Barcelona i Catalunya”.

Bartomeu ha reiterat que el model de propietat del Club, en mans dels socis, funciona, i que lluitarà perquè “mai obliguin el FC Barcelona a convertir-se en societat anònima esportiva”. “El Club ha de continuar sent nostre i el nostre esperit democràtic és una mostra que volem continuar sent d’aquesta manera”, ha sentenciat.

Ha recordat també l’èxit de projectes com ‘T’acompanyem’, l’Espai d’animació, els desplaçaments amb el primer equip, el Partit Solidari i “la maduresa de gestió de les penyes”. També ha repassat el nou impuls que han rebut les seccions amateurs i la reducció de la llista d’espera en l’obtenció d’abonaments i la congelació del seu cost. “No hem d’apujar els abonaments perquè fem una gestió que ens permet mantenir aquests preus. Volem ser un club amb els preus més populars del mercat”, ha assegurat.

Ha parlat de la bona valoració que fan els socis dels mitjans de comunicació del Club i de la notable ampliació del nombre de beneficiaris de la Fundació, que en l’actualitat són ja 700.000. Es tracta d’una entitat amb presència en una cinquantena de països amb aliances amb les grans entitats socials del món. “Som una marca que es fa estimar i es fa admirar”, ha assegurat Bartomeu.

Prohibició de les estelades al Camp Nou

El president ha continuat amb el seu discurs recordant que la feina que s’ha fet aquests anys “no ha estat gens fàcil”. Un dels punts més delicats en aquest àmbit ha estat la gestió de la prohibició de les estelades al Camp Nou per part de la UEFA. “Vam rebre pressions de tota mena i de tots colors”, ha assegurat. “Ho vam gestionar de la manera que vam considerar més correcta, i que no podia ser una altra que defensar el dret a la llibertat d’expressió”.

Bartomeu ha posat de manifest que el Camp Nou ha estat sempre un espai de “de llibertat i convivència pacífica”, i ha recordat un fet curiós: “Va haver-hi un moment en què l’opció que la UEFA ens tanqués el camp era la preferida per totes les parts enfrontades, menys per nosaltres, però vam decidir pensar en els socis, sense prendre decisions partidistes, en cap cas”. Amb referència al posicionament sobre aquest tema, que el TAS ha de fer públic el 7 de novembre, Bartomeu ha recordat que si aquest organisme no dóna la raó al Club “anirem a totes les instàncies superiors europees, fins que es faci justícia”.

111 títols des del 2010

Bartomeu, que també ha fet autocrítica de la seva gestió, ha continuat la seva intervenció recordant els 111 títols que el FC Barcelona ha guanyat en els últims sis anys, en totes les seves seccions. “Estem vivint un moment gloriós i estem presents a tot el món. I és mèrit de tothom. Ningú es pot apropiar d’aquest èxit, perquè seria injust i egoista fer-ho.”

També ha tingut paraules per als esportistes i els tècnics, tant de les seccions com del futbol femení. “Volem que les noies tinguin equips professionals en altres seccions. Volem que les dones portin també l’escut del Barça”. En relació amb els jugadors del primer equip, ha assegurat que no s’han cansat de guanyar. “Són un grup humà espectacular. Quan no hi ha egos, arriben els títols”. I ha posat Andrés Iniesta com a exemple del que representa “l’esperit de sacrifici” al primer equip.

Reptes dels propers anys

Bartomeu encara el futur sota un lema ambiciós i coherent amb la gestió. “Som referents i ho volem continuar sent”. L’escenari, però, “és ferotge”, amb clubs que no dubten a invertir “xifres astronòmiques” en aquest negoci.  I aquí el paper del Barça “és posar seny, ser sostenibles i posa-hi imaginació i capacitat de treball”.

El màxim representant del Club ha manifestat que vol “un Club global i admirat”. I per això cal evolucionar el model amb altres projectes a l’alçada dels nostres temps que mantinguin la posició de lideratge que avui en dia ostenta el FC Barcelona. “No hi ha cap altre club del món que estigui en condicions reals de fer el que nosaltres volem fer”. Els punts estratègics per als propers anys són:

- Apostar pel coneixement. “El Barça ha de ser el centre referent de l’esport mundial”. “Això es farà sota el paraigua del projecte FCB Coneixement, que comprèn l’FCB Universitas o la iniciativa Masia 360”.

- Potenciar el futbol femení. “Un club com el Barça no pot donar l’esquena a les dones”. Bartomeu ha mostrat una fotografia del primer equip de futbol amb les noies de l’equip de futbol femení. “Una imatge històrica que m’agradaria veure també en altres seccions”.

- Potenciar la imatge global del Barça. “Hem de projectar-nos des de Barcelona i Catalunya al món”, amb les oficines a Hong Kong i Nova York que el Club acaba d’inaugurar per estar oberts al món les 24 hores del dia.

- Mantenir les arrels. “No hem d’oblidar d’on venim. Som una plataforma cultural”, que té acords amb entitats com l’Institut Ramon Llull i Fundació Ernest Lluch. “Sense prendre part en temes polítics”.

- Continuar sent el club amb més aficionats i seguidors del món. “Una àrea en la qual som líders, creixem cada dia i continuarem creixent”.

- Potenciar les FCBEscoles. “Permeten explicar el nostre concepte del futbol i transmetre’l als joves de tot el món”.

Finalment, Bartomeu ha instat els compromissaris a fer confiança a la Junta Directiva per continuar gestionant el Club els propers anys, i els ha assegurat que ha pres nota del debat generat al voltant del patrocini de la samarreta en el quart punt de l’ordre del dia: “Us he escoltat i he rebut el missatge”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut