Local

Messi duplica els registres golejadors de César

El crac argentí va ser l’artífex d’una altra obra d’art per a la història per batre el Manchester City i encarar la classificació cap als vuitens de final com a primers de grup

No hi ha ningú com Leo Messi. El crac argentí va tornar a ser decisiu en un duel de màxima igualtat. El ‘10’ del Barça es va exhibir i va desequilibrar el matx fent un altre hat-trick, el segon consecutiu a la Lliga de Campions després d’endossar-ne també un al Celtic en la primera jornada al Camp Nou. La golejada per 4-0 al Manchester City situa els de Luis Enrique molt ben posicionats per encarar la classificació per als vuitens de final com a primers de grup. El partit contra el conjunt anglès ens va deixar les dades següents, que tot seguit repassem:

  • Messi, amb 465 gols, duplica la xifra golejadora de César, el segon màxim golejador de la història del Club. César Rodríguez en va fer 232 durant els anys 40 i principis dels 50, una dada que engrandeix encara més la figura de Messi, capaç de duplicar una xifra estratosfèrica.
  • Setè hat-trick de Messi a la Lliga de Campions. El crac argentí va tornar a fer-ne de les seves i va marcar tres grans gols per superar el Manchester City. L’Arsenal, el Viktoria Pilsen, el Bayer Leverkusen, l’Ajax, l’Apoel, el Celtic i el City són els rivals als quals ha marcat tres gols o més.
  • Segon hat-trick consecutiu de Messi. El ‘10’ del Barça iguala Luiz Adriano com el jugador que marca dos hat-tricks consecutius a la Lliga de Campions. Cal recordar que Messi no va disputar la segona jornada contra el Borussia Mönchengladbach per lesió.
  • Líders de grup amb nou punts. Després de les tres primeres jornades de la fase de grups de la Lliga de Campions, els de Luis Enrique se situen líders destacats i encaren la classificació per als vuitens com a primers de grup.
  • Màxim golejador en partits a casa a la Lliga de Campions. Amb els tres gols d’aquest dimecres, Messi va superar Raúl i suma un nou rècord personal amb 50 gols marcats en la màxima competició europea al Camp Nou.
  • Per primera vegada Messi marca a dos porters diferents en un sol partit. L’astre argentí va obrir el marcador marcant primer a l’exblaugrana Claudio Bravo, però amb l’expulsió del xilè a la segona meitat Messi va fer-ne dos més a Willy Caballero.
  • Novè gol de Messi a Claudio Bravo. Després de dues temporades defensant la porteria blaugrana, el porter xilè va tornar al Camp Nou com a rival i l’argentí va tornar-li a marcar un gol.
  • 13 victòries en 13 partits a la Champions al Camp Nou. El Barça de Luis Enrique és infal·lible a l’Estadi i compta els seus partits per victòries a la màxima competició continental.
  • Cinquè triomf en cinc partits del Barça al Manchester City. En les últimes quatre temporades blaugranes i citizens s’han trobat cinc cops a la Lliga de Campions, i tots els enfrontaments els ha guanyat el Barça. El balanç golejador és d’11 gols a favor i dos en contra.
  • Gol 91 de Neymar Jr en 150 partits. El crac brasiler va refer-se de l’errada del penal i al cap de dos minuts va fer una maniobra de geni per marcar un gran gol i tancar la golejada davant el City.
  • Umtiti va fer un partit espectacular a l’eix de la defensa. Va disputar els 90 minuts i va realitzar 63 passades bones. 
  • L’expulsió de Mathieu és la segona d’un jugador del Barça a la història de la Lliga de Campions al Camp Nou. La primera va ser de Sergi el 1997 davant el Dinamo de Kíev. 
Més notícies aquí