Multitudinària celebració dels 25 anys de la PB de la Bisbal d’Empordà

Multitudinària celebració dels 25 anys de la PB de la Bisbal d’Empordà

El vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, destaca el treball de totes les persones que han contribuït a fer créixer l’entitat fins a arribar als mil socis actuals

La Penya Barcelonista la Bisbal d’Empordà ha viscut aquest dijous 8 de desembre una multitudinària celebració del seu 25è aniversari, amb una sèrie d’actes que han culminat amb el dinar de germanor que ha reunit al voltant de 500 persones al Pavelló Firal de la capital del Baix Empordà.

Aquesta històrica jornada per a la penya de la Bisbal ha comptat amb la presència del vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, que ha assistit a l’acte institucional celebrat al teatre El Mundial i posteriorment al dinar commemoratiu.

La celebració del 25è Aniversari ha començat al matí a la mateixa seu de la penya, on en representació del Club han assistit Daniel Sala, directiu responsable de penyes de la Comissió Social, i Paco Nieto, exjugador i membre de l’Agrupació Barça Jugadors. El president de la penya, Narcís Ponsatí, ha estat l’amfitrió de la jornada a la qual també han assistit Antoni Guil, president de la Confederació Mundial de Penyes del FC Barcelona, Lluís Grau, president de la Federació de Penyes Barcelonistes de l’Empordà i Catalunya Nord, Joan Casals, el popular Avi del Barça, i l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Lluís Sais.

Una cercavila amb els gegants, dracs i voltors de la ciutat ha marcat el caràcter festiu d’un matí en què també s’ha efectuat una visita guiada a les instal·lacions del Terracotta Museu, per conèixer la importància de la ceràmica en la vida i la història de la població.

Davant del teatre El Mundial, seu de l’acte institucional d’aquest aniversari, s’ha instal·lat un gran inflable que ha estat la gran atracció dels més petits, i també ha tingut lloc una audició i ballada de sardanes que ha anat acompanyant l’arribada dels penyistes i convidats.

L’acte de l’interior del teatre ha començat amb una exhibició de futbol 'freestyle' a càrrec de Jose Ferreras, que ha fet autèntics jocs malabars amb diferents pilotes de futbol.

Els parlaments institucionals, l’intercanvi d’obsequis entre la penya de la Bisbal, les entitats representades i les penyes convidades a l’aniversari, un vídeo de fotografies que han resumit la història de la penya i la interpretació de l'himne del Barça en directe a càrrec de l’Escola de Cobla Municipal Conrad Saló ha configurat aquest acte del teatre El Mundial.

Paraules de Jordi Cardoner

En els seu parlament, Jordi Cardoner ha destacat la important tasca efectuada per la Penya de la Bisbal d’Empordà: “Gairebé podem dir que té més de 25 anys, perquè abans de fer-se oficial l’any 1991 ja funcionava com un nombrós grup d’aficionats que es desplaçaven a veure els partits del Barça. Ara la penya té uns mil socis i arribar a aquesta xifra vol dir que hi ha gent que ha treballat i treballa encara moltíssim per estendre el sentiment barcelonista pel territori”.

Cardoner ha volgut explicar a tots els presents que “a l’estranger tothom pregunta pel nostre moviment penyístic i de vegades ens és difícil explicar-ho perquè és un sentiment, és una manera de viure i fer barcelonisme d’una manera entregada. És un moviment que enforteix una identitat que dóna sentit al Club més enllà de l’esport”.

Paraules de l'alcalde Lluís Sais

L’alcalde Lluís Sais ha destacat que la constitució de la penya “va coincidir amb l’inici d’una època d’èxits amb la Lliga del 91 i la Copa d’Europa de l’any següent”, i també s’ha referit a la connexió que existeix entre el Barça i la Bisbal: “A la nostra ciutat tenim un dels projectes 'FutbolNet' del Barça, que ajuda a la formació, la cohesió i la integració social dels joves. És un orgull tenir en el nostre país una entitat com el Barça, per tot el que representa, pels seus valors i per la seva contribució a l’hora de formar i educar les persones”.

Un multitudinari dinar al Pavelló Firal amb 500 comensals ha posat cloenda a la jornada i ha servit perquè Jordi Cardoner, en representació del FC Barcelona, lliurés un regal molt especial al president de la Penya de la Bisbal d’Empordà, en fer-li entrega d’un quadre commemoratiu dels 25 anys de la primera Copa d’Europa que el Barça va guanyar l’any 1992, una efemèride que se celebrarà al llarg de l’any vinent.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut