Entrenem per a la vida els nostres esportistes

Entrenem per a la vida els nostres esportistes

Més de 300 jugadors de les seccions de bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala ja han començat amb el programa d’educació emocional de Masia 360

El programa ‘Entrenar per a la vida’ ja és una realitat. El 29 d’agost es va estrenar l’innovador pla formatiu sistèmic d’educació emocional per als esportistes de Masia 360. Més de 300 esportistes de les seccions de bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala van visitar les instal·lacions de La Granja, de Santa Maria de Palautordera, per realitzar una potent jornada formativa d’entrenament emocional on, mitjançant divertides activitats vivencials, els nois i entrenadors van entendre què era l’equilibri personal i sistèmic, van entrenar el seu lideratge amb un cavall de doma natural, van posar a prova la seva capacitat de treballar en equip a la prova de les barques, i van descobrir què era l’emoció de la por, com afecta a les persones i com es pot fer més petita i transitable en un circuit d’aventura als arbres. El resultat va ser impactant per als jugadors, com demostren les frases que els nens i joves van expressar abans de marxar: “Ja no em fa tanta por tenir por”, o “m’he adonat que no cal que ho tingui tot tan controlat”, o “la vida no és una carrera, si t’equivoques pots tirar un pas enrere i dos endavant” o “tots tenim por i tots l’amaguem”.

Durant la resta de la temporada, els 607 esportistes de Masia 360 seguiran rebent aquesta formació i entrenant les seves competències emocionals amb l’equip d’educadors emocionals de Masia 360, que farà intervencions mensuals a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, cadascuna d’aquestes amb una intenció concreta i sempre de manera pràctica i vivencial.

Treballar l’autoestima

A l’octubre, concretament, s’han centrat a entendre el funcionament del cervell reptilià, emocional i racional per tal de comprendre per què les persones s’enfaden, què ho motiva i com es pot gestionar la ràbia d’una manera que sigui positiva per a ells i per als altres. L’interès dels nens es fa patent amb els seus comentaris, un clara mostra de la seva capacitat d’aprofitament d’aquest tipus de formació: “Conèixer-nos és molt important per a nosaltres..., i per a l’equip” o “He entès moltes coses d’un situació que vaig viure de petit, la reacció dels meus pares. Aprofitaré els recursos per quan trobi un reptilià” o “he après a no pegar a algú quan es posi reptilià”.

Durant aquest mes de novembre, els esportistes de Masia 360 entendran i entrenaran una habilitat molt important, l’autoestima, i durant els mesos següents, seguiran el pla formatiu amb altres competències, com l’empatia, el treball en equip, la comunicació assertiva, la creativitat, la paciència, l’autoconeixement relacionat amb les xarxes socials o la consciència emocional, entre d’altres.

Totes aquestes habilitats socials i personals es transfereixen sempre a l’esport, perquè també puguin aprofitar els aprenentatges per als entrenaments i per a la competició.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut