El FC Barcelona organitza el seu segon simpòsium de tecnologia i esport

El FC Barcelona organitza el seu segon simpòsium de tecnologia i esport

Experts internacionals es donen cita a les instal·lacions del Camp Nou per posar en comú les últimes novetats en aquest sector

El Club acollirà al llarg de dijous i divendres d’aquesta setmana el segon simpòsium de tecnologia aplicada al món de l’esport, on hi participaran experts d’abast mundial. L’esdeveniment, organitzat en el marc de les iniciatives de l’FCB Universitas, Sport Innovation Hub, serà un fòrum global on s’hi discutiran temes de tecnologia i anàlisi de dades en relació amb el negoci de l’esport i el rendiment esportiu.

FCB Universitas, Sport Innovation Hub, és l’instrument encarregat de projectar i compartir amb l’exterior el coneixement generat pel Club. La seva missió consisteix a crear un centre de renom internacional per a I+D, en la generació i la transmissió de coneixement, i en la innovació en el sector esportiu, en col·laboració amb les millors marques i els professionals més prestigiosos. Les àrees clau d’aplicació inclouen els serveis mèdics, el rendiment, la tecnologia, els esports d’equip i les ciències socials.

L’objectiu d’aquest esdeveniment, que el Barça organitza conjuntament amb la col·laboració de l’escola de negocis ESADE, i T-Systems International Gmbh, una de les empreses líders en l’àrea de la tecnologia, és oferir un fòrum mundial per al debat sobre l’impacte de la tecnologia i l’anàlisi de dades sobre l’esport i el rendiment empresarial.

El doctor Jordi Monés, directiu i comissionat de l’FCB Universitas, Sports Innovation Hub, serà l’encarregat de donar el tret de sortida al simpòsium i donar la benvinguda als assistents. Les jornades es dividiran en dues vessants ben diferenciades: una, focalitzada en la tecnologia aplicada al rendiment esportiu, i una altra, en la tecnologia aplicada al model de negoci. 

Entre els participants s’hi troben especialistes de diferents àmbits. Hi haurà membres de la National Basketball Association (NBA), la National Football League (NFL) i la Major League Soccer (MLS), així com de prestigioses associacions europees, com l’English Premier League, la Liga i l’Eurolliga.

Pel que fa concretament als equips que hi participaran aquest any de les principals lligues professionals dels Estats Units s’hi troben els Chicago Bulls, els Golden State Warriors, els Atlanta Falcons i els Seatle Sounders. També hi prendran part membres del Comitè Olímpic Americà, de la Super Bowl, de Universal Park and Resorts, de Facebook, de la Cornell University i de la Texas A&M University Sylstems. Tampoc hi faltaran el Comitè Olímpic Internacional, el Johan Cruyff Institute i el Club Atlético Boca Juniors, entre d’altres.

Per a més informació (en anglès): Sports Technology Symposium

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut