Club Natació Terrassa vs Barça CBS: Primera derrota de la temporada (59–58)

Les noies de Mateo Rubio conserven el liderat de la classificació tot i sumar la primera desfeta d’aquest curs

El Barça CBS no va poder obtenir el triomf en la seva visita a la pista del Club Natació Terrassa en caure en els darrers instants després d’un enfrontament amb molta igualtat. El conjunt blaugrana, tot i arribar al descans amb avantatge (30-35), es va veure superat en l’últim període, en què la falta d’encert va decantar el partit cap al bàndol local. L’equip entrenat per Mateo Rubio manté la primera posició, empatat a punts amb el Cerdanyola – Vila Universitària.

Joc interior efectiu

L’inici del partit va estar marcat pel bon inici local a causa de les seves transicions ofensives, que van portar de corcoll la defensa blaugrana. Les noies de Mateo Rubio van contrarestar la situació gràcies, especialment, al seu joc interior. Una inspirada Lara, amb 6 punts consecutius, i el bon paper de Clara, amb 4 més, van aconseguir el primer avantatge al final del primer quart (14-21).

Reacció local

La reacció del CN Terrassa no es va fer esperar. A l’inici del segon quart, cinc punts consecutius van apropar les locals al marcador, aprofitant uns mals minuts de les jugadores blaugrana. Les pèrdues de pilota van ser una constant –fins a quatre de manera consecutiva- i un triple al límit de la possessió va situar l’equip de Gómez per davant en el marcador (28-27) a falta de 3 minuts per arribar al descans.

Però el caràcter de les jugadores blaugrana va permetre capgirar l’electrònic abans d’enfilar el túnel de vestidors. Dos triples consecutius de Sheila, un u contra u de Lucia i dues bones recuperacions en defensa sumades al control del rebot defensiu van posar el 30-35 a la mitja part.

Falta de fluïdesa

Els dos darrers períodes van estar marcats per la falta de fluïdesa ofensiva per part de les blaugranes. Tot i la bona defensa, les pèrdues en atac i l’efectivitat de les jugadores de Gómez van donar pas a un intercanvi de cops que les locals van saber aprofitar. Dos llançaments amb encert des de més enllà dels 6,75 per part de les jugadores del CN Terrassa no van ser suficients perquè les visitants perdessin el control del partit, ja que es va arribar al darrer quart amb un ajustat 44-47 a causa, en part, de l’actuació d’una inspirada Sheila.

Darrer quart d'infart

Un triple de Berta i una cistella de Sheila, contestades ambdues accions per cistelles locals, van deixar tot per decidir a falta de 6 minuts per al final (50-52). Regina va liderar l’últim període blaugrana, sumant punts per mantenir les opcions del seu equip i sent molt vertical en tot moment, i va arribar als dos darrers minuts amb tot per decidir gràcies a quatre punts seguits de Lucia (57-58). Dos tirs lliures errats, precisament, per Regina van ser el preludi d’un final de partit d’infart en què les locals van aprofitar el desgavell per endur-se la victòria final.