L’ADN Barça torna a brillar

L’ADN Barça torna a brillar

Els 13 equips del futbol formatiu amateur blaugrana estan protagonitzant un inici de temporada molt bo en el que han sumat el 94,8% dels punts en joc i lideren 11 categories

El futbol formatiu amateur blaugrana ha sobrepassat aquest cap de setmana la barrera dels 100 partits disputats. I ho ha fet amb una nota d’excel·lent. En total s’han disputat 103 partits dels que s’han guanyat 96, s’han empatat 5 i només s’han perdut dos. Els 13 equips de la base blaugrana han sumat, per tant, el 94,8% dels punts en joc en un inici de temporada espectacular on ja s’han sumat tres plens de victòries en una jornada, un fet insòlit a aquestes alçades de Lliga. La normalitat ha tornat, per tant, al Barça després de dos anys molt difícils marcats per la sanció FIFA. Els equips s’han pogut reforçar en aquelles posicions que més necessitaven, el mercat català de futbol 7 està molt controlat i la qualitat dels equips ha crescut. El Cadet A, els Infantils A i B, els Alevins A, C i D, els Benjamins A, B i C i el Prebenjamí lideren les seves respectives categories mentre que el Benjamí D és colíder empatat a punts amb l’Igualada i el Cadet B i l’Aleví B són segons a només un punt del primer classificat.

El bon futbol també protagonitza aquest inici de temporada. Els equips de futbol 11 no només mantenen el seu ADN Barça sinó que en algunes fases dels seus partits, especialment a casa, han donat un pas més en la formació dels jugadors i dibuixen un 3-4-3 per que els joves del planter es vagin acostumant a aquest sistema que s’utilitza per obrir defenses molt tancades. Basta una ullada als registres golejadors per veure com existeix un bon equilibri entre els gols marcats i els gols encaixats. Al futbol 11, per exemple, els quatre equips han marcat 133 gols que deixen una mitjana de 4,1 gols per partit per només 21 encaixats (0,6 per partit). Al futbol 7, els nou equips han anotat 470 gols (6,6 de mitjana) per 52 encaixats (0,7 per partit). Les perspectives, per tant, són molt bones de cara al pont de la Puríssima on els equips del futbol formatiu sortiran a disputar tornejos de primer nivell en els que mesuraran el seu veritable potencial davant dels millors equips de l’estat espanyol. La normalitat ha tornat a la Masia després de dos anys de sanció FIFA que han fet més fort al futbol formatiu amateur del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut