Els FC Barcelona Photo Awards, a Times Square

Els FC Barcelona Photo Awards, a Times Square

Els premis fotogràfics del FC Barcelona s’anuncien al cor de Nova York, on seran presentats a finals de novembre

Els FCBarcelona Photo Awards ja són presents als Estats Units. Aquesta setmana els premis fotogràfics del Barça han estat anunciats a Times Square, fent així un pas més en el seu objectiu de crear una plataforma fotogràfica global que comuniqui la importància i la contribució dels valors positius comuns a l’esport i a la cultura a la societat actual.

Aquesta primera acció a Nova York és prèvia a la presentació dels guardons que tindrà lloc a finals de novembre a la ciutat, i que comptarà amb la presència del vicepresident responsable de l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals, Carles Vilarrubí.

En aquesta vocació global que tenen els FCBarcelona Photo Awards, aquest dijous es va celebrar a París un acte per presentar-los. L'esdeveniment, que coincideix amb la celebració de Paris Photo a la capital francesa, va tenir lloc a la Galeria Jean-Denis Walter, l'única de París especialitzada en fotografia esportiva, i va comptar amb la presència de Vicente Todolí, president del jurat de la categoria de foto única dels premis.

Durant les seves intervencions, tant Carles Vilarrubí com Jean-Denis Walter van destacar la importància d'estendre ponts entre els mons de l'art, la cultura i l'esport i van fer una crida a la difusió dels Premis per aconseguir la màxima participació en les dues categories.

Els FCBarcelona Photo Awards són uns premis de fotografia de temàtica esportiva, dirigits tant a artistes que utilitzin la fotografia com a vehicle creatiu, com a fotògrafs professionals i fotoperiodistes que vegin en l'esport una forma d'expressió artística. Busquen identificar el treball fotogràfic que reflecteix conscientment els valors positius intrínsecs a l'esport i s'han creat amb la finalitat de donar reconeixement a aquests valors vistos a través de l'objectiu dels millors fotògrafs contemporanis.

Els FCBarcelona Photo Awards tenen dues modalitats:

PHOTO AWARDS

Aquesta modalitat està dirigida a fotògrafs que acreditin una trajectòria en mitjans de comunicació, agències de fotografia o dins el món de l’art, i premiarà aquella fotografia que millor expressi els valors positius de l’esport, fent prevaler la pràctica esportiva no professional.

S’atorgarà un primer premi de 40.000 € i hi haurà 29 finalistes amb un premi de 1.000 €.

La fotografia guanyadora, així com les finalistes, formaran part d’una exposició que el FC Barcelona organitzarà de l’abril al juny del 2017.

PROJECT AWARDS

Aquesta modalitat s’adreça a fotògrafs que acreditin una trajectòria en mitjans de comunicació, agències de fotografia o el món de l’art, així com experiència en el desenvolupament de projectes.

El guanyador rebrà 40.000 € per fer realitat el projecte fotogràfic que millor expressi els valors intrínsecs a l’esport i la seva contribució a la societat actual.

El projecte guanyador es desenvoluparà del març a l’octubre del 2017 i s’exposarà al costat de les fotografies guanyadores de la modalitat PHOTO AWARDS de l’edició del 2017.

Per a més informació: https://photoawards.fcbarcelona.com/?lang=ca

Declaracions de Carles Vilarrubí, vicepresident del FC Barcelona

"Sé que celebrant-se Paris Photo o Fotofever, avui la ciutat és plena d'esdeveniments relacionats amb l'art, i per això vull agrair especialment el gran suport que demostreu al projecte, estant aquí aquesta nit. El FC Barcelona sempre ha volgut estrènyer llaços amb el món de la cultura i confiem que aquesta iniciativa contribueixi a estendre ponts entre els dos mons".

Declaracions de Jean-Denis Walter, propietari de la Galeria del mateix nom

"Vull agrair al Sr. Vilarrubí la seva presència aquí aquesta nit, demostrant que en l'art no hi ha mides. També felicito el FC Barcelona per posar en marxa una iniciativa com aquesta, que ajuda a enderrocar les barreres que existeixen avui entre l'art i l'esport. Per la meva experiència, conec bé com n’és de difícil unir tots dos mons".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut