La Residència Masia estreny els llaços amb la RFEF

La Residència Masia estreny els llaços amb la RFEF

Els responsables del centre de formació blaugrana han visitat la Ciutat del Futbol per generar sinèrgies que millorin el seguiment educatiu dels futbolistes

"Cal vetllar per la formació integral dels joves futbolistes", paraules de Sergio Vallecillo, responsable de la gestió de la Residència Masia - Centre Oriol Tort, que aquest dilluns ha compartit impressions a la Ciutat del Futbol amb el coordinador de les seleccions estatals, Ginés Meléndez, i el preparador físic i analista, Juan Carlos Gómez Perlado. Vallecillo ha estat acompanyat per Rubén Bonastre, coordinador pedagògic i responsable d'estudis de la Masia, que en l'actualitat compta amb 76 residents.

Crear sinergies entre ambdues entitats obrint un canal de comunicació permanent és crucial amb l'objectiu de fer un seguiment exhaustiu a cada futbolista del futbol formatiu del FC Barcelona convocat en alguna categoria de la selecció espanyola. "La situació acadèmica de cada jugador ha de ser coneguda pels diferents entrenadors amb els que convisquin”, ha comentat Vallecillo.

Gestió del temps lliure

Rubén Bonastre ha assegurat que els joves talents de la Masia "viuen un procés de maduració més ràpid que els nois de la seva edat, a l’estar allunyats de l'àmbit familiar. Ells s'han d'acostumar a que l'hàbit d'estudiar és molt important, més enllà de l'agenda esportiva que tenen. Intentem oferir-los eines per a una correcta gestió del temps lliure en cada concentració que tinguin".

Sergio Vallecillo ha explicat als responsables de les seleccions estatals que el FC Barcelona, a través d'iniciatives com el projecte Masia 360, vol "formar persones mitjançant l'esport. Acompanyem la carrera dual del jugador, esport i estudis, des que entra al Club fins a la seva sortida. Li afegim una carrera professional a la persona".

D'aquesta manera, i agraint l'ajuda prestada pels representants de la Reial Federació Espanyola de Futbol, es vol fer veure als joves talents de la Residència Masia i de la selecció espanyola que l'important "és gaudir del procés, més enllà de l'objectiu final. Una cosa que els farà créixer com a persones i gaudir com a esportistes".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut