Xavi Llorens: “Estem creixent moltíssim”

Xavi Llorens: “Estem creixent moltíssim”

L’entrenador del Barça Femení fa balanç del 2016 i apunta al nou any amb il·lusió
Dins del resum de l’any de l’equip, Barça TV emetia una entrevista a Xavi Llorens en la que l’entrenador del Barça Femení feia balanç i encara el 2017 amb optimisme. Aquest n’és un petit tast.

El 2016 ha estat la consolidació de la professionalització del Femení?
“Sí, és evident. Sense títols potser no es veu tant, però estem millorant moltíssim. Jo estic tranquil, sé que no és fàcil guanyar sempre. Hem guanyat quatre Lligues, tres Copes de la Reina i 8 Copes de Catalunya en deu anys... Hem de tenir una mica de paciència i creure en el que fem. El pas a professionals no és tan fàcil ni ràpid. Ens costarà créixer i competir per Europa, però treballem per això. Tenim unes jugadores magnífiques, cada cop hi ha més futbolistes de nivell, molts clubs d’Espanya són competitius i això és positiu per a tots”.

Per tant, l’equip està en creixement?
“Hi ha nous hàbits i rutines que s’han d’assimilar. Tenim molt temps per treballar les preocupacions de les jugadores i crec que el 2017 serà molt millor. Veurem si guanyem, però estem competint. L’any passat vam quedar a un punt de l’Athletic Club, vam tornar a jugar una final de Copa, vam arribar quarts de final de la Champions competint fins al minut 88... Estem creixent moltíssim. Cada vegada fem coses millors: som més mediàtiques, fem més gols importants, vénen 8.000 persones al Mini... si tot això té continuïtat seguirem enganxant a la gent”.

En aquest sentit, el 2016 ha estat el primer any amb fitxatges internacionals i de renom. Què ha canviat?
“Són necessitats. L’any passat fitxem una sèrie de jugadores a qui els seus clubs se’ls havien quedat petits i ho fan bé. Llavors al Club encara no passava pel cap fer incorporacions internacionals. Vam suplir jugadores molt importants com Vicky, Sonia, Corredera, Virginia o Willy per jugadores nacionals que se’ls hi assemblaven. Aquest any, en canvi, han marxat jugadores molt joves que necessitaven minuts i ara tinc 24 jugadores que podrien ser titulars a qualsevol equip d’Espanya, n’hi ha dues o tres boníssimes per posició”.

Parlem del 2017. Amb l’encreuament amb el Rosengard, hi ha més opcions que mai d’arribar a les semifinals de la Champions League?
“Ens ha tocat un equip tan potent com el PSG, però crec que nosaltres som millors que l’any passat. Potser el Rosengard no té un bloc tan fort com el PSG, però té grans individualitats. És un partit molt atractiu, tenen una jugadora amb Cinc Pilotes d’Or... Gaudim-ho, competim. Crec que tenim més possibilitats, però hem de ser realistes. Amb el PSG poques vegades vam passar del mig del camp amb sensació de perill en 180 minuts”.

Què li demana al nou any?
“Salut, felicitat, ganes de treballar i de competir i que la  gent confiï en el Barça Femení, que ho farà bé i n’estaran orgullosos”.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut