Taller sobre seguretat i riscos a les xarxes socials

Taller sobre seguretat i riscos a les xarxes socials

Els Mossos d’Esquadra l’han impartit als joves esportistes de la Residència Masia amb l’objectiu de formar-los per tal de detectar precoçment situacions de risc

Els joves esportistes de la Residència Masia – Centre de Formació Oriol Tort van participar ahir per la tarda en un taller sobre ‘Seguretat i riscos a internet i a les xarxes socials’ organitzat per Masia 360 i que va comptar amb la presència de quatre mossos d’esquadra de la Unitat Central de Proximitat i Atenció al Ciutadà i de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de Cornellà. Aquest taller s’emmarca dintre del cicle formatiu intern de la Residència Masia que consta de quatre blocs: Desenvolupament personal, prevenció de riscos a l’esport, esport i salut i formació cultural.

El taller ha insistit en quatre aspectes principals: reputació digital, empremta digital, grooming (ciberassetjament a menors) i sexing (captació d’imatges de contingut sexual per realitzar una posterior extorsió). Amb aquest tipus de tallers no es pretén que es deixi d'utilitzar internet, amb totes les eines que ofereix, imprescindibles per treballar i comunicar-se, sinó de prevenir i conscienciar dels perills que es corren quan se n'esdevé usuari i més en un entorn tan competitiu com és el del FC Barcelona.

El perill de les fotografies

Situacions i actuacions il·legals amb què avui dia ens trobem sovint i davant de les quals cal saber reaccionar per no saltar-se la llei i per evitar riscos han format part del taller. Els esportistes  de la Residència Masia han pogut escoltar en veu dels propis mossos d'esquadra com una foto penjada al facebook o instagram, un comentari en un blog o un vídeo amb la webcam poden convertir-se en un malson de per vida com ja s’han produït casos al món del futbol. Es per aquest motiu que el millor consell que han rebut avui és el de: “penseu sempre abans d’actuar”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut