Barça Lassa – Fraikin BM Granollers: Derbi català a la final de la Copa Asobal

Barça Lassa – Fraikin BM Granollers: Derbi català a la final de la Copa Asobal

Per quarta vegada barcelonins i vallesans es veuran les cares en una final de la Copa Asobal

Diumenge a les 16.45 h i a Lleó, el FC Barcelona Lassa i el Fraikin BM Granollers jugaran la final de la XXVII edició de la Copa Asobal que es podrà seguir en directe per Movistar+. Un derbi català decidirà el campió de l’actual edició del darrer títol de l’any.

Una Copa Asobal especial

En cas de ser campions de la competició els blaugranes sumarien 12 títols en 25 participacions en Copa Asobal i la final davant BM Granollers serà la número 19 dels blaugranes en aquesta competició.

La de diumenge és la novena final consecutiva del FC Barcelona d’handbol a la Copa Asobal i en cas de triomf seria la primera vegada que un equip guanya sis Copes Asobal de manera consecutiva.

També seria un títol especial per Xavi Pascual que es convertiria en l’entrenador que més vegades hauria guanyat la Copa Asobal. Si el Barça guanya seria el 7è títol de Copa Asobal amb Pascual com primer entrenador.

Un gran equip

Però totes aquestes dades es trobaran davant amb el Fraikin BM Granollers, que de la ma de Carlos Viver a la banqueta, s’ha plantat a la final desprès de superar amb contundència per 23 a 30, els amfitrions d’Abanca Ademar.

Viver ha tornat a portar a BM Granollers a una nova final de Copa Asobal confiant amb jugadors com Cañellas, Ferrer, Álamo, Sastre, entre d’altres, en un equip on quatre jugadors: Kasal, García, Figueras i Márquez, havien vestit la samarreta blaugrana.

Però aquesta fita dels vallesans no és flor d’un dia com van demostrar classificant-se per a la fase de grups de l’EHF i assolint la quarta plaça de la Liga Loterías Asobal a la primera volta.

Els precedents

Barça i Granollers han jugat 3 vegades la final de la Copa Asobal. La primera va ser a Alcobendas on els vallesans es van imposar per 19 a 21. El Palau Blaugrana va veure com el FC Barcelona superava a Granollers, en la Copa Asobal 13/14 per 34-28.

La darrera final entre ambdós equips catalans va ser a Lleó fa dues temporades. A la final de la Copa Asobal 14/15, els blaugranes van guanyar per 37 a 26.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut