Sergi Milà: “Aquest és un èxit de tot l’equip”

Sergi Milà: “Aquest és un èxit de tot l’equip”

L’entrenador de l’Infantil B dedica el títol de LaLiga Promises als 11 jugadors de la seva plantilla que no van poder viatjar a Tenerife

El triomf de tot l’equip

A Tenerife només van poder viatjar 12 dels 23 jugadors que formen la plantilla de l’Infantil B però Sergi Milà, l’entrenador, té molt clar que aquest és un èxit de tots: “Aquest és l’èxit de tots. Dels 12 jugadors que han jugat a Puerto de la Cruz i dels 11 cracks, per què ho són, que s’han quedat a casa i ens han animat des de Catalunya. Som un equip i a ells els hi vull dedicar aquest títol”, assegura el tècnic blaugrana que dirigeix l’Infantil B juntament amb Òscar Hernández, el seu segon entrenador. El Barça tanca LaLiga Promises amb un balanç de quatre victòries, un empat i només una derrota -a la primera fase i per la mínima contra el Sevilla (0-1)-. Els blaugrana han marcat 20 gols i només n’han encaixat dos.

L’estil és innegociable

El Barça ha guanyat LaLiga Promises oferint una exhibició d’ADN Barça. Futbol de toc, associatiu i vertical. “Hem guanyat el torneig respectant el nostre estil, sent fidels a la nostra idea futbolística, la que sempre desenvolupem al futbol formatiu blaugrana, i que tants bons resultats ens ha donat sempre. És el nostre ADN i ens sentim orgullosos de practicar-lo. I una vegada més s’ha demostrat que no només és un estil de joc espectacular sinó que també és guanyador”, explica Sergi Milà, que suma ja dos LaLiga Promises consecutives al seu ampli palmarès com entrenador del futbol base blaugrana.

La millor cantera de la dècada

El Barça no només ha igualat els sis títols del Reial Madrid a LaLiga Promises sinó que ha demostrat que és la millor pedrera dels darrers anys després de guanyar cinc de les darreres 11 edicions. L’Infantil B va guanyar a Miami la final contra el València (4-3) de l’edició de l’any 2015 amb la generació capitanejada per Xavi Simons. I si anem més enrere, el Barça va guanyar l’edició del 2010, a Arona, contra el Reial Madrid -als penals- amb la generació liderada per Carles Aleñá, amb Denis Silva i Carlos López a la banqueta; la de l’any 2008 a Maspalomas contra el Benfica per 6-2, amb Albert Puig a la banqueta i Kaptoum a  la gespa; i la del 2006, a Arona, també contra el Benfica (2-1) amb Gerard Deulofeu com a referent i Sergi Doménech com a entrenador.

Tres premis individuals

L’Infantil B marxa de Tenerife amb tres premis individuals. Toni Caravaca i Xavi Planas van compartir el premi de màxims golejadors del torneig, amb 4 dianes cadascú, amb el jugador de l’Atlètic de Madrid Garnacho. Per la seva part el blaugrana Adrià Capdevila es va emportar el premi al millor jugador del torneig succeint a Xavi Simons, guanyador d’aquest premi la temporada passada. Altres jugadors blaugranes que han estat MVP de LaLiga Promises han estat: Iago Falqué, al 2002; Gerard Deulofeu, al 2006; Ebwelle, al 2007; Francisco Javier Álvarez, al 2008, i Enric Martínez, al 2012. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut