Local

Acords de la Junta Directiva

La compareixença al TAS, la interlocutòria del jutge José de la Mata, el 10è aniversari de l’aliança entre la Fundació FCB i l’Unicef i la Diada del Soci Solidari, temes tractats aquest dilluns 7 de novembre

La Junta Directiva del FC Barcelona, reunida aquest dilluns 7 de novembre en sessió ordinària al Camp Nou, ha tractat els següents assumptes:

Compareixença davant del TAS

La Junta Directiva ha estat informada del desenvolupament de la compareixença de la representació legal del Club davant del Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (TAS), celebrada aquest matí a Lausanne (Suïssa), en la vista oral del recurs interposat contra les sancions de la UEFA per l’exhibició de banderes estelades al Camp Nou. Les sancions imposades corresponen als partits de la Champions League de la temporada passada davant el Bate Borissov i l’AC Roma. A la resta de partits disputats des d’aleshores en aquesta competició, la UEFA s’ha limitat a obrir-ne expedients sense imposar, de moment, cap sanció. 

El FC Barcelona ha reiterat la seva defensa del ple exercici del dret a la llibertat d’expressió per part dels seus socis i aficionats i el seu convenciment que l’exhibició de banderes estelades al seu Estadi no constitueix cap mena d’ofensa ni menysteniment a ningú. El Club ha subratllat la necessitat que les normes de la UEFA evolucionin, assumint que el dret a la llibertat d’expressió sempre s’ha d’exercir de manera pacífica. 

En el decurs de la vista, que ha tingut una durada de tres hores i mitja, el Tribunal s’ha interessat per l’evolució històrica de l’exhibició de símbols al Camp Nou.

Procediment Audiència Nacional

La Junta Directiva ha decidit interposar recurs contra la interlocutòria del jutge de l’Audiència Nacional de Madrid José de la Mata, que avui ha proposat el processament del jugador Neymar Jr, els seus pares, l’expresident Sandro Rosell, el president Josep Maria Bartomeu, i el propi Club, com a persona jurídica, en el marc de la querella interposada pel fons d’inversió DIS pel fitxatge del jugador brasiler. 

La Junta expressa la seva sorpresa i total disconformitat amb aquesta resolució i els seus raonaments, especialment tenint en compte que el mateix magistrat va decidir sobreseure el cas de tots els investigats el mes de juliol passat i, que en el cas del president Bartomeu, el mateix Ministeri Fiscal ni tan sols proposava la seva acusació.

En el cas que s’incoï l’obertura de judici oral, el FC Barcelona mantindrà les tesis que sempre ha defensat al llarg del procés per demostrar la innocència de tots els investigats.

10è aniversari de l’aliança entre la Fundació FCB i l’Unicef

En el marc dels actes de commemoració del 10è aniversari de l’aliança entre la Fundació FC Barcelona i l’Unicef, la Junta Directiva ha acordat celebrar diferents accions el proper 19 de novembre, coincidint amb el partit que es jugarà al Camp Nou, entre el FC Barcelona i el Màlaga CF, a les 16’15 hores. En els pròxims dies la Fundació FCB i l’Unicef detallaran aquestes accions.

Diada del Soci Solidari

La Junta Directiva ha acordat que la 6a edició de la Diada del Soci Solidari se celebri enguany el proper 21 de desembre, amb motiu del partit de tornada dels setzens de final de Copa, que enfrontarà el FC Barcelona amb l’Hèrcules CF. Les cinc anteriors edicions han permès que prop de 300.000 infants i adolescents vinculats a entitats d’acció social puguin gaudir de l’experiència de presenciar un partit al Camp Nou, gràcies a la solidaritat dels socis i sòcies abonats a l’Estadi. La Junta ha demanat els màxims esforços per tornar a organitzar una gran festa de la solidaritat i aconseguir que el màxim nombre d’entitats d’acció social es puguin beneficiar d’aquesta iniciativa.

Més notícies aquí