Llevant UD – FC Barcelona Lassa: Adéu cruel a la Copa (5-4)

Després de forçar la pròrroga amb un gol de Ferrao, els d’Andreu Plaza han caigut eliminats de la competició amb un doble penal a l’últim minut del temps extra

La sort i l’encert no han acompanyat el FC Barcelona Lassa de futbol sala en aquesta Copa del Rei. Els d’Andreu Plaza han caigut eliminats contra el Llevant en un partit complicat, dur psicològicament pel transcurs del marcador i que s’ha acabat decidint a l’últim minut de la pròrroga, després que un gol de Ferrao a 30 segons del final forcés aquest temps extra. La manca de sort dels visitants, que han gaudit d’innumerables ocasions, i un doble penal transformat per Emilio Buendía han posat el 5-4 definitiu, la qual cosa ha fet que els blaugranes hagin de dir adéu a la competició prematurament.

Un gerro d’aigua freda per a un Barça que, durant bona part del duel, ha tingut la possessió i ha portat el pes ofensiu. Però la resposta del Llevant s’ha acabat imposant. Primer, amb una sòlida defensa; després, amb el gran encert del seu porter Yeray; i, per acabar, amb eficàcia.

La primera reacció granota ha arribat ràpidament. Ferrao, després d’una gran recuperació de Rómulo (0-1, min 3), ha donat el tret de sortida a un partit elèctric, perquè l’empat d’Emilio Buendía, poc després (1-1, min 5), ja ha fet preveure que el duel no seria fàcil.

Joao Batista, amb un autèntic golàs, ha tornat a posar per davant els blaugranes, amb una pilota picada per sobre de Yeray amb un suau toc (1-2, min 12). Però la segona reacció del Llevant ha acabat arribant en un llançament de falta de Cecilio (2-2, min 23).

El Barça perdona

Després dels minuts de pressió del Llevant, que han permès l’empat, amb el 2-2 s’ha tornat al començament: possessió i ocasions per al Barça, però dificultats per transformar. Els d’Andreu Plaza ha tornat a dominar i han avisat en diverses ocasions, però de nou ha estat Emilio Buendía l’encarregat de moure l’electrònic, després de rebre una assistència de Cecilio i marcar a plaer el tercer del Llevant (3-2, min 30).

Amb temps per endavant, els catalans ho han continuat intentant i, aquest cop sí, han trobat el premi. Això sí, s’ha fet esperar. Ferrao ha tingut les més clares (min 32 i 34), mentre que Rómulo també ha estat a punt d’empatar (min 33). Però ha estat Joselito el jugador que ha pogut batre Yeray per posar el 3-3 (min 35), després d’atrapar el refús d’un xut al pal de Ferrao.

Final d’infart

Amb el Barça abocat en atac, ha arribat el tercer cop de la nit. També en forma de gol, a través de les botes de Lucho i a un minut del final (4-3, min 39). Ferrao, però, no ha volgut que el partit acabés aquí, i amb Marc Tolrà com a porter jugador, ha superat Yeray amb un xut potent des de l’exterior per forçar la pròrroga (4-4, min 39) a trenta segons del final.

No poden transformar les ocasions

I, al temps extra, el cop més dur. De manera cruel, després que Pizarro salvés sota pals una acció d’Adolfo (min 45), que Ferrao no pogués trobar porteria en un parell de xuts (min 42, el més clar) i que el Barça superés sense ensurts la inferioritat numèrica de dos minuts per l’expulsió de Rómulo (min 42).

A falta de 30 segons per al final ha arribat la sisena falta del Barça. I ha estat decisiva, perquè Emilio Buendía ha transformat el doble penal que ha eliminat un Barça que ho ha intentat, però que no ha tingut la sort de cara.